Zwaluwen wint weer

Zwaluwen – Achilles Veen 1-0 (0-0)

Het leek ondanks het voorjaar een winterse dag aan de Zwaluwenlaan. Alleen op de tribune in het zonnetje deed het aan april denken.

In de eerste helft was Achilles Veen de bovenliggende partij. De Brabanders combineerden goed en wisten tot drie uitgespeelde kansen te komen. De spitsen Sen Aerts en Niek Wilborts faalden echter opzichtig in de afwerking. Zwaluwen stelde daar niets, maar dan ook niets tegenover en het halen van de rust met 0-0 was meer een mirakel dan de eigen verdienste. Na de thee werd Zwaluwen langzaam wakker en de eerste kans via Joseph Goncalves was het eerste wapenfeit in de 52e minuut. Doelman Jamil Kools van Achilles Veen redde bekwaam. Toen de invallers Sten Wever en Tim Gudde het veld betraden kantelde de wedstrijd volledig. Het middenveld was beter bezet en voorin kwam er stootkracht bij. Opeens was Zwaluwen de best voetballende ploeg en moest Achilles Veen terug. Een prachtige voorzet van Tevyn Biekman belandde op het hoofd van spits Justin van Mullem en zijn rake kopbal was de Veense goalie te machtig: 1-0. Zwaluwen kreeg meer kansen en Achilles Veen werd alleen via de counter gevaarlijk. Doelman Marvin van Tienen van Zwaluwen pareerde deze counters met verve. Ook in de uitwedstrijd werd hij niet gepasseerd dus hij zal met plezier terugblikken naar deze tegenstander. Met veel inzet brachten de zwartwitten de voorsprong naar huis en dat was op basis van de tweede helft verdiend, als we de dramatische eerste helft van de thuisploeg vergeten.

72. Justin van Mullem 1-0

Opstelling Zwaluwen

Marvin van Tienen, Youri Verschoor, Tiemen Noordam, Leon Krznaric, Anthony Piqué (57. Sten Wever), Robin Hofman, Erwin de Groot (59. Tim Gudde), Jerry Scholman, Tevyn Biekman, Justin van Mullem (78. Raoul Gillet), Joseph Gonçalves.

Aanstaande dinsdagavond speelt Zwaluwen voor het Vlaardings Kampioenschap om 20:00 uur uit bij DVO 32 aan de Marathonweg.

Volgende week zaterdag 20 april gaat de ploeg op bezoek bij degradatiekandidaat Capelle. Aanvang 14:30 uur