Welkom bij vvZwaluwen

V.V. Zwaluwen
Zwaluwenlaan 500
3136VH Vlaardingen
010-4749436
info@vvzwaluwen.nl

Postadres:
Postbus 6009
3130DA Vlaardingen

Adres

Zwaluwen wint van Noordwijk

In een zeer spannende en goede ontmoeting deden de ploegen weinig voor elkaar onder. Noordwijk probeerde met veel druk naar voren Zwaluwen vast te zetten, maar de Vogels wisten daar regelmatig onder vandaan te komen. Voor de rust was de kansenverhouding in balans, maar na de rust wist Zwaluwen met twee uitstekende goals een verdiende voorsprong te nemen. Noordwijk scoorde nog wel tegen, maar daar bleef het bij en hield Zwaluwen drie belangrijke punten in huis.

(door Ernest Kegel)

Noordwijk opent de wedstrijd met veel balbezit, maar de eerste kans is voor Zwaluwen. Tim Gudde ziet zijn schot in de handen van de doelman verdwijnen. Ook de tweede kans is voor Zwaluwen. Wesley de Heij geeft voor en Joseph Gonsalves kopt rakelings naast. Noordwijk laat dan even zien waarom het de lijstaanvoerder is. Via knap positiespel komt Raymond Manuputty vrij voor het doel, maar schiet onbeheerst de bal voorlangs. Aan de andere kant gaat Ricardo Merrelaar centrale verdediger Rob Overvliet voorbij. Onder druk schiet hij de bal voorlangs. Het spel golft in deze fase op en neer. Spits Emiel Wendt kopt de bal nog bovenop de lat en aan de andere kant is het weer de Heij die voorzet op Gonsalves. Voor de tweede keer kopt deze de bal langs de verkeerde kant van de paal. Zwaluwen wacht af maar maakt uitstekend gebruik van de mogelijkheden.

Na de rust eerst een hard schot van Vincent van Dorp dat uit de hoek wordt gedoken door doelman Roy Rondeltap. Zwaluwen zet met prima combinatievoetbal een aanval op. Raoul Gillet legt met zijn rug naar de goal de bal goed breed op Merrelaar en die schiet beheerst de 1-0 binnen. Twee minuten later is het weer feest aan de Zwaluwenlaan. Gonsalves gaat er als een haas vandoor en speelt op rechts Merrelaar aan. Die aarzelt niet en geeft strak voor op de instormende Gillet. Zijn kopbal laat de doelman volstrekt kansloos. In de verre hoek is het 2-0. Een kwartier voor tijd probeert Robin Hofman de snelle Denzel James af te stoppen. Uit balans is hij te laat en moet zijn actie bekopen met de rode kaart. Zwaluwen in de minderheid en moet reorganiseren. Noordwijk is nu even sterker en na een kopbal breed voor de goal kan Brayen Brocker de aansluiter binnentikken (2-1). Ondanks de enorme druk van Noordwijk houdt Zwaluwen stand en kan na een uitstekende partij voetbal er drie punten bijschrijven.