Zwaluwen wint met 6-2

Van Mullem 4x raak.

Zwaluwen begon sterk aan de wedstrijd. Toch liet het Capelle voor de rust terug in de wedstrijd komen. Een ontketende Justin van Mullem zorgde voor maar liefst 4 doelpunten voor de belangrijke zege. Zwaluwen sluit aan bij de grote middenmoot, waar Capelle zich zorgen moet gaan maken om zich te handhaven.

(door Ernest Kegel)

Zwaluwen neemt vanaf het begin de touwtjes in handen en scoort al snel de 1-0. Tevin Biekman zet voor en Van Mullem scoort zij eerste. Na een knappe actie van Joseph Gonsalves brengt doelman Bradly van der Meer redding op het te slappe schot. Het is uitstel van executie, want even later is het Leon Kznaric die de 2-0 binnenkopt. Zwaluwen blijft door combineren en kansen creëren, maar vooralsnog gaan de ballen er niet in. Pas in de 36e minuut de eerste bal van Capelle op het Zwaluwendoel. Marvin van Tienen tikt een knap genomen vrije trap uit de kruising. Na balverlies in de voorhoede van Zwaluwen een uitval van Capelle en het is Bram de Bruin die door het midden de aansluitingstreffer weet te scoren (2-1). Van Tienen moet nog een keer handelend optreden bij een schot van Luuk Kraaijveld en dan is het rust.

Zwaluwen zet vanaf het begin druk op Capelle. De verdediging werkt koppend een corner niet goed weg en Van Mullem is er als de kippen bij om de 3-1 binnen te koppen. Na een actie op de achterlijk weet Kraaijeveld toch weer de aansluitingstreffer te scoren (3-2). Even later is het bijna gelijk, maar Kraaijveld schiet een rebound hoog over het doel. Daarna gaat het hard. Binnen enkele minuten werkt Van Mullem de 4-2 en de 5-2 binnen. De eerste na goed werk van Gonsalves en de tweede uit een corner van Tim Gudde. In de laatste minuut een prima actie van Jerry Scholman en Gonsalves maakt er 6-2 van. Een prima overwinning van Zwaluwen. Volgende week naar Achilles Veen. Aanvang: 14.30 uur.