Welkom bij vvZwaluwen

V.V. Zwaluwen
Zwaluwenlaan 500
3136VH Vlaardingen
010-4749436
info@vvzwaluwen.nl

Postadres:
Postbus 6009
3130DA Vlaardingen

Adres

Zwaluwen wint in Amsterdam

Zonder Ricardo Merrelaar (liesblessure) en Vincent van Dorp (studie) reisde Zwaluwen naar Amsterdam. Het zou de wedstrijd van Justin van Mullem worden. De vervanger van Merrelaar schoot maar liefst 3 keer raak. Het werd een zware wedstrijd op een keihard kunstgrasveld. Dat leverde problemen op voor Sten Wever, die zich na een goed uur moest laten vervangen vanwege spierproblemen. ook Jesper Gudde moest er vanaf met een schouder uit de kom en bij de tegenstander zakte Fidel Yilmaz door zijn knie en moest per brancard het veld af.

(door Ernest Kegel)

Zwaluwen begint met balbezit en ziet bij een uitval van Swift spits Yilmaz voorlangs schieten. Dat doet aan Zwaluwenzijde Joseph Gonsalves even later op identieke wijze. Tijdens de eerste helft aan beide zijden veel balverlies en dat maakt de wedstrijd er niet beter op. In de 32e minuut draait Jesper Gudde de bal uit een vrije trap het strafschopgebied in en Van Mullem werkt de bal strak achter de Swift-doelman (0-1). Jermay de Nijs komt dan voor Wever het veld in. Verder in de eerste helft geen mogelijkheden meer voor beide goals.

De tweede helft is net begonnen als bij Jesper Gudde bij een onschuldige actie zijn arm uit de kom schiet en vervangen moet worden door Raoul Gillet. In hoeverre de ondergrond parten speelt is onduidelijk, maar combinaties smoren al snel. Er wordt door de Vogels veel naar voren geschoten om zo de spitsen te bereiken. Na een uur een missertje van Jerry Scholman en het is Dennis Dinkgreve die de gelijkmaker aantekent (1-1). Swift denkt bloed te ruiken, maar na weer een lange bal van Zwaluwen en doorzetten van Gonsalves maakt de verdediging een grote fout, pikt Van Mullem de bal op en scoort beheerst de 1-2. Swift dringt aan en Zwaluwen houdt alleen nog tegen. In de 78e minuut een prima pass van Gillet op Van Mullem over links. Na goed doorgaan rond Van Mullem de kans zeer koelbloedig af en is het 1-3. Vlak voor tijd tikt Marvin van Tienen de bal na een prima volley over de lat en is het 2 minuten voor tijd dat Yilmaz een, naar het laat aanzien, zware knieblessure op loopt. Zwaluwen pakt drie belangrijke punten en komt in de middenmoot van de hoofdklasse A terecht.