Zwaluwen weer gelijk tegen RVVH

Net als in september eindigde de confrontatie tussen RVVH en Zwaluwen in een 1-1 gelijkspel. Zwaluwen miste, net als toen, ook nu weer een penalty en vergat daarmee de wedstrijd naar zich toe te trekken. Zwaluwen veel in balbezit, creëerde kansen, maar zag doelman Danny Spelde steeds reddend optreden. Aangezien RVVH met de snelle omschakeling ook niet ongevaarlijk was, was de puntendeling niet onterecht.

(door Ernest Kegel)

De wedstrijd komt langzaam op gang. De eerste opleving is er na 12 minuten als de goed leidende scheidsrechter Kloet na een handsbal van een RVVH-speler het als onopzettelijk beoordeelt en dus de penalty wegwuift. De eerste echt grote kans is voor Joseph Goncalves die, na een goede actie van Jerry Scholman op de achterlijn, doelman Spelde zijn inzet tot corner ziet verwerken. Pas halverwege de eerste helft een schot op doel bij Marvin van Tienen, maar de bal wordt geblokt door de verdediging. Dan volgt er een goede fase van Zwaluwen. Vlak voor de rust tikt Dirk van Leenen  Justin van Mullem aan en hier ziet Kloet wel een penalty in. De uitstekend kepende Spelde keert de matig ingeschoten penalty van Van Mullem en zodoende blijft het bij rust 0-0.

Zwaluwen komt goed uit de kleedkamer en al snel wordt het 1-0 door Van Mullem die een voorzet van Dennis van Rijn uitstekend controleert en in de korte hoek binnenschiet. Zwaluwen blijft aandringen, maar een snel uitgevoerde counter levert de gelijkmaker op van Nedely Fortes (1-1). Ondanks het veldoverwicht van Zwaluwen met kansen, blijft RVVH gevaarlijk in de counter. In blessuretijd nog een keihard schot van Van Mullem op het doel van RVVH, maar doelman Spelde bokst de bal uit zijn doel. Zodoende een gelijkspel, waar RVVH gezien de stand op de ranglijst tevreden mee zal zijn.