Zwaluwen Vrijwilligersbeleid met TAAKIE

Vrijwilligers zijn cruciaal. Zonder hen heeft een vereniging geen bestaansrecht.

Het blijft echter een grote puzzel om elke week voldoende mensen op de been te krijgen om onze club draaiende te houden. Er is vaak een tekort aan scheidsrechters, wij zoeken mensen achter de bar en ook het vinden van voldoende begeleiders en trainers voor alle (jeugd)elftallen blijft lastig. De afgelopen tijd hebben we daarom hard gewerkt aan een nieuw vrijwilligersbeleid. Wij willen het zo makkelijk en aantrekkelijk mogelijk maken voor alle leden om zich in te zetten voor onze vereniging.Ons doel: elk lid doet minimaal één keer per seizoen vrijwilligerswerk. Om dit te bereiken maken wij het eenvoudiger om je flexibel in te zetten voor onze club op de momenten dat het jou uitkomt. Wij zorgen er daarnaast voor dat je een rol kunt vervullen die past bij jouw ervaring en interesses. Zwaluwen gaat hiervoor gebruik maken van TAAKIE. Een online systeem waarmee wij via WhatsApp leden kunnen uitnodigen voor vrijwilligerstaken binnen de club.Om ervoor te zorgen dat we de ‘Taakies’ goed kunnen verdelen, ontvangt elk lid binnenkort een korte vragenlijst via WhatsApp. Hiermee kunnen wij in kaart brengen welk type vrijwilliger iemand is. Wij zoeken dus naar een juiste match. Ook gaan wij de ouders/verzorgers van (nieuwe) jeugdleden in kaart brengen en proactief benaderen of zij vrijwilligerswerk willen doen. Een vereniging ben je namelijk met elkaar. Wil jij nu al iets extra’s voor de club doen? Laat het dan aan ons weten! Heb je nu al vragen? Stuur dan een mail naar martijnberghman@hotmail.com. Martijn uit Zwaluwen 3 zal jouw vragen beantwoorden.

Dus help jij ook mee? Want zoals jullie weten; ‘Samen bereik je meer dan alleen’.Namens het bestuur van v.v. Zwaluwen.Lex Boers (Voorzitter)