Welkom bij vvZwaluwen

V.V. Zwaluwen
Zwaluwenlaan 500
3136VH Vlaardingen
010-4749436
info@vvzwaluwen.nl

Postadres:
Postbus 6009
3130DA Vlaardingen

Adres

Zwaluwen verliest van zichzelf

Het zit verdedigend niet goed bij Zwaluwen. De laatste drie wedstrijden incasseerden de Vogels maar liefst negen doelpunten. Ook tegen Nootdorp zag het er niet goed uit. Twee kopballen binnen de vijf meter en een afstandsschot van zo’n meter of veertig troffen doel. Dat zou niet moeten kunnen. Nootdorp nam tegen een beter voetballend Zwaluwen zodoende de punten mee naar huis en daar had men niet op gerekend.

(door Ernest Kegel)

Al na zes minuten kan Peter Korteling een voorzet tussen voldoende verdedigers in toch vrij inkoppen binnen de vijf meter (0-1). Zwaluwen probeert direct iets terug te doen, maar doelman Yannic Augustinus tikt een vrije trap van Jesper Gudde knap uit de kruising. Ook een goed schot van Joseph Gonsalves verdient beter maar wordt voor de lijn tot corner verwerkt. Bij een uitval over links ziet Charlie Windhorst Marvin van Tienen veel te ver voor zijn goal staan en schiet vanaf veertig metr de bal over hem heen (0-2). De goed spelende Gonsalves schiet nog voorlangs, maar even later is het wel raak als hij Stefan Stam hindert bij het uitverdedigen. Ricardo Merrelaar kan daardoor de 1-2 aantekenen. Zwaluwen blijft gevaarlijk, maar even later is het 1-3 als Jeffrey Flohr vrijstaand van dichtbij de derde treffer van Nootdorp mag inkoppen.

Vlak na rust een kans voor Merrelaar maar hij schiet de hoog opstuitende bal hard tegen de grond. Dan reageert Gonsalves op het gesar van Stam en ontvangt zijn tweede gele kaart. Ondanks de minderheid blijft Zwaluwen de betere ploeg. Het blijft zoeken naar mogelijkheden, maar Nootdorp speelt met elf man achter de bal. Vlak voor tijd schiet Nootdorp bij een spaarzame aanval nog hard tegen de onderkant van de lat en de tegenaanval levert na een goede combinatie tussen Jermay de Nijs, Jerry Scholman en Ricardo Merrelaar nog de aansluitende treffer van Merrelaar op. Scheidsrechter Vos ziet in de laatste minuut een handsbal van Nootdorp in de zestien meter over het hoofd en zodoende verliest Zwaluwen onnodig van nieuwkomer Nootdorp.