Zwaluwen verliest van koploper Sportlust’ 46

Tegen promovendus Sportlust’ 46 bewees Zwaluwen zichzelf een slechte dienst door met een kansloze nederlaag terug naar Vlaardingen gestuurd te worden. Jammer want relatief veel uitsupporters waren de ploeg op deze zonnige zaterdag nagereisd.

Zij kwamen bedrogen uit omdat de ploeg in deze wedstrijd geen lef en wilskracht toonde om resultaat te behalen. Dat het uiteindelijk slechts 2-0 werd was met name te danken aan goed keeperswerk van Zwaluwen doelman Marc van Splunter.

Na een aftastend begin nam Sportlust’ 46 al snel het initiatief. Met snel combinatievoetbal liep men door de Zwaluwen linies heen en kreeg talloze kansen. Een schot van linksback Martijn Jansen vloog na een kwartier spelen rakelings naast, daarvoor redde van Splunter in een 1 op 1 situatie. Zwaluwen zette hier weinig tegenover. Een enkele mogelijkheid van Richie Basoski en een mooie actie van Marlon Slabbekoorn ten spijt. Na ruim een half uur lukte het de Woerdenaren uiteindelijk. Een corner viel precies voor de voeten van Glen Geefshuijsen en van dichtbij was zelfs van Splunter kansloos 1-0. Op dat moment dik verdiend, want de zwart witten speelden uitsluitend de lange bal, die met de wind mee voor geen enkel gevaar zorgde. Ook Sportlust’ 46 ging slordig om met de zee van ruimte die werd geboden.

Na de thee en met de wind tegen was er hoop op combinatievoetbal van de Vlaardingers, maar ook nu was de afvallende bal nagenoeg altijd voor de tegenstander en kon de ploeg geen vuist maken. Sportlust voetbalde vrolijk tussen de linies en creëerde kans op kans. Dat het vlak voor tijd 2-0 werd via een uitgespeelde goal van invaller Deen van Embricqs verbaasde niemand en was dik verdiend.

Verliezen tegen een goed voetballende ploeg kan altijd, maar de manier waarop moet hoofdtrainer Ralph Kalkman te denken geven. Zonder de wil om gezamenlijk wat te bereiken wordt het een lastig seizoen in deze sterke hoofdklasse A.

Hard trainen komende week, want as zaterdag wacht de thuiswedstrijd tegen mede koploper FC Rijnvogels uit Katwijk.

Een mooie affiche om een stuk beter voor de dag te komen!

Aanvang 14:30 uur.

Karakteristieken:

Sportlust’ 46 – Zwaluwen 2-0

34. Glenn Geefshuijsen1-0

88. Deen van Embricqs 2-0

Opstelling Zwaluwen

Marc van Splunter, Wembley Paulino Reyes, Jim van Oeveren, Marciano Bruma, Alexander Deetman (geel, 75. Moises Navarro), Michael Poeljes, Mo Ajarai (62. Mario Nijgh), Eric Fortes (62. Tim van der Hoeven), Richie Basoski, Marlon Slabbekoorn, Adair Veiga Lopes.