Zwaluwen verliest van de kampioen

In de zinderende hitte boden beide ploegen de toeschouwers een vermakelijke wedstrijd. Ondanks dat er niets meer op het spel stond was te zien dat beiden niet wilden verliezen. Ondanks dat Zwaluwen nog terug kwam tot 2-2 bleek Noordwijk een maatje te groot. De uiteindelijke 4-2 was dan ook een terechte uitslag.

(door Ernest Kegel)

Noordwijk start zeer aanvallend. Na twee gemiste doelkansen is de derde wel raak. Een geplaatste voorzet van Thomas Reynaers wordt beheerst ingeschoten door Tjeerd Westdijk (1-0). Noordwijk blijft druk zetten en ziet Rob Overvliet zijn kopbal via de paal in de handen van Marvin van Tienen belanden. Aan de andere kant smoort een combinatie van Jerry Scholman en Sten Wever enkele meters voor de doellijn. Zwaluwen probeert het wel, maar door persoonlijke fouten en balverlies is Noordwijk dichtbij een tweede doelpunt. Voor Zwaluwen scoort Scholman, maar de goal wordt vanwege buitenspel afgekeurd. Zwaluwen probeert te forceren, maar na een corner staat de ploeg verdedigend niet goed en is het de snelle Denzel James die in de counter de 2-0 binnenschiet. Zwaluwen zet nog druk, maar verder dan een kopbal over van Leon Krznaric komen de Vogels voor de rust niet.

Gelijk na de rust een uitstekende actie van Scholman die de aansluitende treffer beheerst weet binnen te schieten (2-1). Even later een botsing met gevolgen tussen Dennis van Rijn en de ongelukkige Sander Bosma die even later met knieletsel het veld zal moeten verlaten. De bal rolt ondertussen verder. Doelman Roy Rondeltap verwerkt een schot maar half en Justin van Mullem kan de gelijkmaker binnentikken (2-2). Het eerste balcontact van de ingevallen Jeroen Borsboom levert gelijk de 3-2 voorsprong voor Noordwijk op. Denzel James blijft een plaag voor de Zwaluwenverdediging en hij kan dan ook bij weer een snelle uitval voor de 4-2 zorgen. Zo eindigt het seizoen van Zwaluwen met een nederlaag tegen de terechte kampioen van de hoofdklasse A. Met 40 punten uit 30 wedstrijden kan Zwaluwen tevreden terugkijken op een geslaagd seizoen.