Welkom bij vvZwaluwen

V.V. Zwaluwen
Zwaluwenlaan 500
3136VH Vlaardingen
010-4749436
info@vvzwaluwen.nl

Postadres:
Postbus 6009
3130DA Vlaardingen

Adres

Zwaluwen verdiend naar overwinning

Het bleef lang spannend in Barendrecht. Zwaluwen miste binnen de eerste 10 minuten drie grote kansen. Smitshoek brak er af en toe tussenuit, maar kon ook lang niet tot scoren komen. Het venijn zat in de staart. Ricardo Merrelaar zorgde binnen enkele minuten voor twee doelpunten, maar Tim Strijbosch schoot Smitshoek weer dichterbij. Daarbij bleef het, dus Zwaluwen nam de punten verdiend mee naar huis.

(door Ernest Kegel)

Al in de 2e minuut claimt Sten Wever een penalty als hij wordt neergelegd binnen de zestien meter. Scheidsrechter Prooi wil daar niet aan beginnen. Vervolgens drie grote kansen voor Zwaluwen binnen 8 minuten. Wever mist, oog in oog met doelman Boot, de bal half. Na balverlies op het middenveld van Smitshoek zet Wever de bal laag voor op Justin van Mullem, maar Boot reageert uitstekend. Even later een mislukt schot van Jesper Gudde en na een voorzet van Mario Nijgh kopt Ricardo Merrelaar op de lat. Grote kansen maar geen doelpunten. Aan de andere kant een uitbraak, maar Laurens Visser stift de bal over doelman Marvin van Tienen en het doel heen. De wedstrijd blijft aantrekkelijk, met kleine kansen aan beide zijden. Zwaluwen ziet nog een doelpunt worden afgekeurd vanwege buitenspel waarbij vriend en vijand zich afvragen of dat wel de juiste beslissing is, maar dat telt niet.

De tweede helft is duidelijk wat minder van kwaliteit. Zwaluwen creëert nog wel enkele kansen, maar de scherpte ontbreekt en doelman Boot doet prima waarvoor hij staat. In de 76e minuut is hij wel kansloos. Aanvoerder Oomsen speelt te kort terug op zijn doelman. Merrelaar pikt op en schiet onder de doelman de 0-1 binnen. Na een mogelijkheid aan de andere kant is de omschakeling bij Zwaluwen perfect. Een goede combinatie op het middenveld wordt gevolgd door een pass op Gudde. Vanaf links geeft Gudde een uitstekende voorzet op Merrelaar die niet aarzelt en hard voor de 0-2 zorgt. De buit is binnen zou je zeggen maar Tim Strijbosch denkt daar anders over en schiet even later vrijstaand de 1-2 binnen. Er is dan nog zeven minuten te spelen met kleine mogelijkheden aan beide zijden. Gescoord wordt er niet meer en zodoende haalt Zwaluwen verdiend de eerste overwinning van het seizoen binnen.