Welkom bij vvZwaluwen

V.V. Zwaluwen
Zwaluwenlaan 500
3136VH Vlaardingen
010-4749436
info@vvzwaluwen.nl

Postadres:
Postbus 6009
3130DA Vlaardingen

Adres

Zwaluwen uitstekend tegen FC den Bosch

Vlaardingen – De wedstrijd duurde niet lang genoeg om het feest compleet te kunnen maken. Zwaluwen kwam in de eindfase knap terug tot 2-3, maar daar bleef het bij. Het algemene gevoel was dat er meer ingezeten had. De Bosschenaren waren echter scherper voor de goal en sloegen in de tweede helft toe en liepen uit naar 0-3. Zwaluwen kwam uitstekend terug en verliet na het laatste fluitsignaal het veld, onder luid applaus van het talrijk opgekomen publiek.

(door Ernest Kegel)

Tegen de verwachting in neemt Zwaluwen vanaf de aftrap het initiatief. In eerste instantie wordt er te veel en te vroeg de diepte gezocht, maar al snel begint de opbouw weer van achteruit en worden de middenvelders gezocht. Het publiek wordt op een heerlijke wijze goed voetbal voorgeschoteld en leeft flink mee. Zwaluwen meer in balbezit maar de enkele kans die het creëert wil er niet in. FC den Bosch probeert het via de snelle omschakeling, maar ook zij weten het net niet te vinden.

Na enkele minuten in de tweede helft is er zo’n omschakeling na een kans van Zwaluwen. Bart Biemans scoort de 0-1. Dan volgt één van de grootste kansen voor Zwaluwen als Justin van Mullem alleen opduikt voor doelman Nick Leijten. De doelman keert het schot met een prima reactie. De bal wordt weggewerkt en uit de tegenaanval een overtreding gevolgd door een penalty die door Sven Blummel wordt benut (0-2). De Zwaluwenspelers kijken elkaar vertwijfelt aan. Na een geweldige aanval toch het deksel op de neus. Als het tien minuten voor tijd ook nog 0-3 wordt is de wedstrijd gespeeld denkt iedereen. Niet de Zwaluwenspelers. Heldhaftig wordt er nog steeds gestreden om ieder meter en vijf minuten voor tijd kopt Ricardo Merrelaar de bal prima in (1-3). Als vlak voor tijd Zwaluwen ook nog een terechte penalty krijgt, aarzelt Jesper Gudde niet en schiet snoeihard de bal tegen de touwen. De late 2-3 is een fijt maar valt te laat om nog iets te forceren. Na het laatste fluitsignaal is er terecht een klaterend applaus voor de Zwaluwenspelers. Zwaluwen mag trots zijn, maar heeft ook iets van een dubbel gevoel overgehouden. Er had meer in kunnen zitten. Maar ondanks dat was het weer een groot feest om aan de 1e ronde van de KNVB beker mee te mogen doen.