Welkom bij vvZwaluwen

V.V. Zwaluwen
Zwaluwenlaan 500
3136VH Vlaardingen
010-4749436
info@vvzwaluwen.nl

Postadres:
Postbus 6009
3130DA Vlaardingen

Adres

Zwaluwen speelt zich officieel veilig tegen DUNO

Zwaluwen speelt zich officieel veilig vandaag en gaat zich opmaken voor promotie nacompetitie!
Gelukkig stonden er weer 3 aanvaller aan de aftrap bij Zwaluwen. Maar de blijdschap was van korte duur, want na 15 min moest Jazzy Adams zich toch laten vervangen. Een domper want de terugkomst van Jazzy Adams en Etson Galong was goed te merken. Er was weer power, diepgang en aanvalsdrift. Gelijk moest trainer de Zeeuw weer schuiven. Manasse ging van de back naar de aanval. Eric Fortes werd back en Sander Barragan ging op het middenveld spelen. Het was dit trio dat beslissend was. Sander speelde de bal op de diepgaande Eric. Die legde de bal terug op Manasse en die vind Pjotr Jongste in de 16m die hem heerlijk inkopt. Een verdiende en prachtige 1-0.
De tweede helft moest Zwaluwen achteruit. DUNO had nog weinig laten zien maar speelde een hoog tempo. Dat ging vrij aardig tot Etson Galong en Ellery Klaris niet verder konden. Nu was het weer schuiven en uiteindelijk was de organisatie weg. Het was wachten op de 1-1 en die kwam ook zo’n 20 min voor tijd. Toen ook nog Gabi gebleseerd moest afhaken leek het einde oefening. Met Stefano Gonsalves in het hart van de defensie ging Zwaluwen echter weer vooruit voetballen en verdedigen. Leek het eerder dood en begraven, maar niets was minder waar. Een geweldige steekbal van Sander op de diepgaande Eric Fortes zette hem 1 op 1 met de keeper. Hij werd onderuit getrokken en eindelijk was daar een keer een pingel voor Zwaluwen. Aanvoerder Stefano schoot hem feilloos binnen in minuut 90. Waar de scheidsrechter 7 minuten extra tijd vandaan haalde was een raadsel. Maar op randje buitenspel werd ver in blessuretijd de 2-2 binnen geschoten. Eric Fortes had nog een geweldig schot maar de keeper verwerkte deze tot corner. 7 minuten bij trekken maar de corner niet meer laten nemen was erg kinderachtig maar goed, het zij zo.
Zwaluwen heeft zich naar een punt gevochten. Later bleek dat dit punt precies lijfsbehoud heeft opgeleverd.
Voor het seizoen zou hiervoor getekend zijn. Na periode 1 hadden we misschien meer verwacht. Maar de Coronastop heeft deze ploeg geen goed gedaan. Daarnaast kon men de ontstane blessuregolf niet goed opvangen. Dat is de wijze les van dit seizoen. Toch zagen we weer een ouderwets strijdend Zwaluwen en dat was mooi om te aanschouwen.
Daarnaast feliciteren wij stadsgenoot VFC Vlaardingen met hun kampioenschap.