Zwaluwen pakt belangrijk punt tegen Swift

Zwaluwen startte geconcentreerd aan deze belangrijke wedstrijd. Toch was het eerste schot op goal gelijk een tegendoelpunt. Zwaluwen bleef de gehele wedstrijd knokken voor wat het waard was, kwam ook op voorsprong, maar de uiteindelijke puntendeling was terecht. Zwaluwen zag Smitshoek verliezen en daardoor op drie punten komen. Sliedrecht won en staat nu op doelsaldo boven Smitshoek.

(door Ernest Kegel)

Al in de tweede minuut een voorzet van Floris keizerwaard op Raoul Gillet, die uit de draai zijn schot geblokt ziet worden. Als dan in de zeventiende minuut het eerste schot van Swift gelijk diagonaal langs Marvin van Tienen wordt geschoten is dat een flinke tegenvaller voor Zwaluwen. Zeker als een minuut later uit een corner Ricardo Merrelaar bij de tweede paal rakelings naast kopt. Even later wordt Gillet naar de grond getrokken, maar scheidsrechter Van Rijsbergen wuift de penalty weg. Toch komt Zwaluwen voor de rust op gelijke hoogte. Jesper Gudde schiet een vrije trap tegen de lat en Gillet reageert attent en kopt de terugspringende bal tegen de touwen (1-1). De mee opgekomen Dennis van Rijn schiet vlak voor de rust nog een bal voorlangs en dat is het laatste wapenfeit voor de rust.

Vlak na rust een kans van Leon Krznaric uit een corner van J. Gudde. Zijn snoeiharde kopbal wordt op de doellijn gekeerd door doelman Teerink van Swift. Even later gaat verdediger Jorik Hollewand in de fout als hij een bal over de achterlijn wil laten lopen. Gillet zit ertussen, geeft voor aan Merrelaar en die schiet de bal prima tussen de palen (2-1). Dan heeft Zwaluwen het verdedigend even niet op orde. Ron Rosenhart kan vrij opduiken voor Van Tienen en een voorzet diagonaal afronden (2-2). Het laatste kwartier vecht Zwaluwen uit alle macht voor een punt. Het wordt ver teruggedrongen, probeert het af en toe nog met een uitval, maar de weer prima keepende Van Tienen geeft geen krimp en houdt het doel verder schoon. Hard gewerkt en een verdiend punt voor Zwaluwen. Volgende week moet Zwaluwen minimaal één punt pakken in de confrontatie met Smitshoek om zich veilig te spelen.

Opstelling Zwaluwen

Marvin van Tienen, Tim Gudde, Robin Verhorst (73. Mario Nijgh), Leon Krznaric, Wesley de Heij, Dennis van Rijn, Robin Hofman(94. Kevin Liefhebber), Jesper Gudde , Raoul Gillet, (73. Joep Pranger), Ricardo Merrelaar