Zwaluwen organiseert sportmiddagen voor iedereen

‘We krijgen de hele buurt aan het bewegen’

Clubs en verenigingen in Vlaardingen zorgen dat de buurt sterker en beter wordt. Het zijn de plekken waar je samenkomt, elkaar leert kennen en waar je jezelf kunt zijn. Met Rabo ClubSupport wil Rabobank in hen investeren. v.v.Zwaluwen is een van de clubs die dit jaar meedoet aan de actie.

Door te investeren met kennis, netwerk en financiële middelen wil de Rabobank clubs en verenigingen in Nederland sterker en toekomstbestendig maken.

Zo ook voetbalvereniging v.v. Zwaluwen
“Alle buurthuizen uit de omgeving zijn de afgelopen jaren verdwenen”, vertelt voorzitter Lex Boers. “Deze functie vullen wij nu in. Voor de ouderen organiseren wij bijvoorbeeld bingo, koffie- en theemiddagen en klaverjas- en bridgetoernooien. Ook proberen we de ouderen in beweging te houden met verschillende sportprogramma’s, zoals walking football. Afgelopen zomer hebben we voor de jeugd sportdagen georganiseerd. Zowel leden als niet-leden waren welkom. Op deze manier konden we de kids uit de wijk toch een leuk uitje geven, aangezien een hoop van deze kinderen de hele zomer thuis zaten. Wij geloven dat voetbal een oplossing biedt aan verschillende maatschappelijke problemen en willen zo bijdragen aan een fijne en leefbare samenleving.”

Er kan nog veel meer
Je leest het: door de bijdrage van Rabo ClubSupport kan v.v. Zwaluwen straks nog meer sportieve dagen realiseren én meteen de buurt helpen. Maar met de hulp van de bank kan er nog veel meer! Denk aan het opzetten van trainingsprogramma’s voor gehandicapten, verduurzaming van het clubhuis, gezond voedsel in de kantine, het aanbieden van re-integratie cursussen…

Bron: indebuurt.nl & Rabo Clubsupport