Zwaluwen op wilskracht naar 1e thuisoverwinning

Ons vernieuwde 1e elftal heeft de eerste thuiszege van het nieuwe seizoen te pakken. Tegen het ambitieuze Gelderse DUNO uit Doorwerth werd het uiteindelijk 3-2 na een enerverende wedstrijd op een uitstekend bespeelbare grasmat. Voor DUNO, dat vorige week met een overtuigende 5-0 overwinning op Achilles’29 was begonnen een flinke tegenvaller. Voor Zwaluwen met een nagenoeg compleet nieuwe selectie en onder nieuwe leiding een belangrijke morele opsteker in dit nog prille seizoen.

Zwaluwen begon uitstekend aan de wedstrijd. Duels werden in de eerste 30 minuten gewonnen en het openingsoffensief leverde na 8 minuten al een penalty op. De vorige week tweemaal trefzekere Adair Veiga Lopes ging achter de bal staan, maar knalde jammerlijk op de lat.Vijf minuten later moest DUNO alsnog een tegentreffer incasseren, middenvelder Mo Ajarai schoot binnen de 16 meter beheerst in de verre hoek binnen. Een verdiende voorsprong voor een gretig Zwaluwen. Het ging op jacht naar meer en het was jammer dat een zuivere handbal door de arbiter van dienst niet werd gesignaleerd. Na een halfuur kreeg ook DUNO wat mogelijkheden en uit een snel genomen vrije trap troffen de gasten vlak voor rust, via de rug van de ongelukkige Michael Poeljes, doel. Met een 1-1 ruststand gingen de mannen aan de thee.

In de tweede helft kwam DUNO zelfs op voorsprong nadat Sherwin Grot goed voorbereidend werk van Mats Grotenbreg doeltreffend wist af te ronden, 1-2.

Het collectief sterk spelende Zwaluwen rechtte de rug en ging op jacht naar de gelijkmaker. Enkele minuten later stond de 2-2 al op het scorebord. Marlon Slabbekoorn profiteerde optimaal van knullig verdedigen van de Gelderse defensie en ronde bekwaam af.

De beloning kwam 10 minuten voor tijd. Invaller Tim van der Hoeven snelde langs zijn directe tegenstander en stelde spits Adair Veiga Lopes in staat om van dichtbij de verdiende 3-2 binnen te tikken. DUNO ging op zoek naar de gelijkmaker, maar verder dan een buitenspeldoelpunt kwamen de gasten tot hun grote teleurstelling niet.

Na afloop lachende gezichten in het Zwaluwen kamp met ditmaal een hoofdrol voor de vanuit de eigen jeugdopleiding doorgestroomde 19 jarige Eric Fortes, die een prima wedstrijd speelde.

Volgende week wederom een thuiswedstrijd en wel tegen het ons zeer bekende Smitshoek uit Barendrecht. Ook Smitshoek kent net als Zwaluwen een goede competitiestart met 4 punten uit 2 duels. Aanvang 14:30 uur. Komt allen!

Karakteristieken:

Zwaluwen – vv DUNO

13. Mo Ajarai 1-0

41 Michael Poeljes (ed) 1-1

56. Sherwin Grot 1-2

61. Marlon Slabbekoorn 2-2

85. Adair Veiga Lopes 3-2.

Opstelling Zwaluwen

Marc van Splunter, Wembley Paulino Reyes, Marciano Bruma (geel), Jim van Oeveren, Michael Poeljes, Alexander Deetman, Ritchie Basoski (75. Tim van der Hoeven), Mo Ajarai (geel), Marlon Slabbekoorn (87. Desire Simson), Eric Fortes (92. Leroy Nijgh), Adair Veiga Lopes (geel).