Welkom bij vvZwaluwen

V.V. Zwaluwen
Zwaluwenlaan 500
3136VH Vlaardingen
010-4749436
info@vvzwaluwen.nl

Postadres:
Postbus 6009
3130DA Vlaardingen

Adres

Zwaluwen op karakter naar winst

Wat er zaterdagmiddag tijdens de rust in de kleedkamer van Zwaluwen is gebeurd is niet bekend, maar de Vlaardingers kwamen na een 3-0 achterstand binnen 45 minuten terug en wonnen met 3-4. Ondanks een gemiste strafschop bij 3-1 namen de Vogels een niet meer verwachtte driepunter mee naar Vlaardingen. De ontlading na het laatste fluitsignaal was dan ook groot.

(door Ernest Kegel)

Binnen enkele minuten keurt de verder goed leidende scheidsrechter Oosting de eerste treffer van AFC af wegens hands. Of dat ook zo was, is zeer twijfelachtig. AFC laat er geen gras over groeien en gaat door. Voor Zwaluwen krijgt Ricardo Merrelaar nog een mogelijkheid maar ziet de bal voor hem langs gaan na een vrije trap van Vincent van Dorp. Marvin van Tienen weet nog redding te brengen door een schot weg te ranselen, maar even later is het in de 13e minuut 1-0 voor de thuisploeg. Vier minuten later is het na slecht inspelen van Leon Krznaric balverlies en weet Thierry van der Krooye er 2-0 van te maken en even later ook 3-0 als Vincent van Dorp zijn middenveld niet weet te vinden. Een minuut later weet Jozef Goncalves Jerry Scholman te vinden maar zijn vrije schotkans gaat te gehaast over het doel heen. Wat er precies misgaat is niet duidelijk, maar drie doelpunten tegen binnen zeven minuten is normaal gesproken dodelijk.

Na de rust een getergd Zwaluwen dat vanaf het eerste fluitsignaal het heft in handen neemt. Binnen twee minuten loopt Dennis van Rijn een vrije trap van Gudde met de borst binnen en daardoor is het al snel 3-1. Enkele minuten later vloert Daan Brinkman Goncalves in het strafschopgebied en is het een penalty. Doelman Jort Berghuis weet de inzet van Merrelaar uit de hoek te tikken en ook de tweede inzet is een prooi voor de doelman. Zwaluwen is niet van slag en gaat door. Raoul Gillet kopt een voorzet van Mario Nijgh binnen en na een uur spelen is het 3-2. Ook AFC krijgt nog kansen, maar Van Tienen weet zijn doel keurig schoon te houden. Tien minuten voor tijd een goede combinatie tussen Gudde, Scholman en Merrelaar en de laatste weet de gelijkmaker binnen te schieten (3-3). Een minuut later lijkt Goncalves de winnende binnen te gaan schieten, maar hij wordt afgevlagd wegens buiten spel. Toch komt die winnende goal er voor Zwaluwen. Drie minuten voor tijd schiet Jerry Scholman een uitstekende voorzet van Goncalves binnen en is het wonder een feit. Zwaluwen wint in Amsterdam met 3-4 na een wedstrijd met twee zeer verschillende gezichten.