Zwaluwen O19-3 trekt aan het langste eind

9 december Zwaluwen JO19-3 – Excelsior M. JO19-3   3-2 (2-2). – Vandaag stond de thuiswedstrijd tegen Excelsior Maassluis op het programma. In het koude barre weer mochten we gelukkig op veld 2 spelen. Vandaag miste we een drietal spelers. Dylan en Rico beide geblesseerd en Mees op citytrip naar Londen. Waar de bezoekers op hun tenues moesten wachten omdat die ergens in de file stonden begonnen wij aan onze warming-up. 5 minuten later dan gepland kon er worden afgetrapt en was het Zwaluwen wat meteen gevaarlijk was maar scherpte miste. Zwaluwen speelt goed en heeft de tegenstander goed onder druk staan maar zien af en toe Maassluis er razendsnel uitkomen en kan toch zo voor gevaar zorgen. Het wachten is op de eerste goal en die komt ook na zo’n 10 minuten spelen. Youri die de bal veroverd komt opzetten en met een prima pass snijdt hij Allard door de verdediging heen die de keeper omspeelt en met links rustig afrond, 1-0. Lang kunnen we niet genieten van de verdiende voorsprong want vijf minuten later ligt de bal in ons doel. Na een aanval van onze boys komt Maassluis er weer razendsnel uit en zijn we niet snel genoeg in de omschakeling. Even wat pech met vroeg doordekken en Maasluis komt op 1-1. Geen paniek kan gebeuren en Zwaluwen pikt het weer op. Er wordt aardig gevoetbald en er komen wat kansjes via Max, en ook Rens die op de paal schiet. Na 35 minuten is het wel raak als Rens ons op een verdiende 2-1 voorsprong schiet. Toch weet Maassluis nog voor rust gelijk te komen als een prima voorzet binnen wordt gekopt. Met een 2-2 tussenstand wordt er gerust. Tweede helft gewoon zo doorgaan alleen blijven opletten want Maasluis weet wel raad met de kansen als ze eruit komen. Zo gezegd zo gedaan denk je dan, maar in de 2e helft toch een ander spelbeeld. Het wordt rommeliger en echt goed voetbal zien we niet meer. Er wordt te veel gelopen met de bal, en Maassluis wordt feller in de duels. Toch zijn de beste kansen voor Zwaluwen maar hebben we moeite om het net te vinden. Twee grote kansen zijn er voor Jesse en Rens, maar een goal blijft uit. Gelukkig staat Thomas weer prima te keepen en staat de verdediging als een huis. Dan een paar minuten voor tijd heroverd de prima spelende captain Bas de bal met een mooie sliding en speelt de keihard werkende Allard aan op het middenveld. Deze kan Jesse de diepte in sturen en weet de winnende 3-2 binnen te schieten. Gelukkig kunnen we de drie punten bijschrijven en wacht ons woensdag de laatste wedstrijd voor de winterstop tegen DVO’32.