Zwaluwen O19-3 na verdiende overwinning op 3e plek

12 mei Zwaluwen JO19-3 –  Berkel JO19-3   7-5  (1-1). – Ook vandaag mochten we weer onder heerlijke zomerse omstandigheden onze wedstrijd spelen tegen Berkel. We waren wel licht gehavend door de afwezigheid van captain Bas en Thomas, en door de plotseling zieke Indy. 1 wissel dus, maar dat moest voldoende zijn. Nadat de scheids ondanks de warmte vlak voor de wedstrijd besloot om toch maar zijn wintertenue aan te doen begonnen we 10 minuten later aan onze wedstrijd. Net begonnen lag Allard al op de grond, maar kon hij gelukkig verder. Dat gold niet voor de ongelukkige Guus die na 7 minuten spelen geblesseerd het veld moest verlaten en niet verder kon. Zwaluwen was iets sterker maar toch was het Berkel wat op 0-1 kwam uit een voorzet die plotseling onbedoeld in de goal belande. Gelukkig lieten de boys zich niet uit het veld slaan maar moesten we lang op de gelijkmaker wachten, maar die kwam er wel via Rens op aangeven van Jesse, 1-1. Zwaluwen was sterker maar beloonde zich niet. Ook niet toen Rico onderuit werd gehaald binnen de zestien en we een pingel kregen. Helaas schoot Jesse de bal over de goal in gingen we met 1-1 rusten. Waar iedereen in de kleedkamer zich even tegoed deed aan wat extra vocht, en sommige wat speciaal vocht toegediend kregen van het kampioen geworden O19-1 gingen we met frisse moed weer naar het veld om de overwinning eruit te halen. Goed en wel begonnen was er een één twee tussen Dani en Rens die laatstgenoemde verzilverde en was het 2-1. De 3-1 liet ook niet lang op zich wachten. Een prima voorzet van onze kilometervreter Jesse werd panklaar op het hoofd van Mees gelegd en was het 3-1. Plotseling werd er daarna afgefloten en dacht iedereen dat de scheids floot voor een drinkpauze. Vreemd genoeg was dit niet het geval en moest er doorgegaan worden met een half team in het veld en werd dit buitenkansje goed benut door Berkel, 3-2. Gelukkig rechte de boys hun schouders en kregen we een corner. Jesse wist Mees weer te vinden, maar werd de bal van de doellijn gehaald maar was Dani alert door in de rebound de bal tegen de touwen te werken, 4-2. Zwaluwen was sterker maar moest uitkijken voor Berkel dat niet opgaf. Toch was het Zwaluwen wat weer scoorde. Een snoeihard schot van de prima spelende Dani belande op de lat maar wist Mees er wel raad mee en kopte hij fraai de 5-2 binnen. Zwaluwen ging door, en een mooie aanval die begon bij Allard eindigde bij Rens. Die wist met deze kans wel raad en ronde netje af, 6-2. Dan is het weer de beurt aan Berkel die een vrije trap breed weten te leggen en de bal in ons doel schieten, 6-3. De wedstrijd duurt nog 15 minuten en is er nog volop kans op meer doelpunten. Als Youri Mees de diepte instuurt schat de keeper dit verkeerd in en kan Mees dit foutje afstraffen en heeft hij na Rens ook zijn hattrick te pakken, 7-3. Toch geeft Berkel niet op en weet de 4-7 binnen te werken en uit een onterechte penalty na vermeend hands van de prima ingevallen Max ook op 5-7 te komen. Na nog wat kleine kansjes over en weer fluit de leidsman af en kunnen we de koelte op gaan zoeken. Wederom een leuke wedstrijd met twee sportieve teams. Nog twee potjes te gaan en een maximaal haalbare tweede plaats moet kunnen lukken. Volgende week VVOR uit. We gaan het zien.