Zwaluwen O19-3 kan VFC niet afstoppen

5 mei Zwaluwen JO19-3 –  VFC JO19-3   2-3  (1-2). – Op een wederom zonovergoten dag mag er vandaag weer gestreden worden tegen VFC. Waar in het verleden nog wel eens deze derby beladen was, was er vandaag wederzijds respect waar te nemen en waren het twee vriendenteams die het tegen elkaar opnamen. VFC als ongeslagen koploper, en wij als goede middenmoter die nog voor de top drie kan spelen. Vandaag ook sinds lange tijd weer een overvolle bank met de terugkeer van Allard. Na de warming-up kan er iet later dan gepland begonnen worden aan de wedstrijd. VFC liet al snel zien waarom ze bovenaan staan, en begonnen gewoon met goed verzorgt voetbal. Zwaluwen stond wel goed maar was veel te lief in de duels en vaak gewoon te laat. De 0-1 is dan ook het gevolg van veel te laat ingrijpen, en zodoende komen we ook na 10 minuten op achterstand. Toch is het Zwaluwen dat de draad oppakt en is daar de eerste kans als Rens, op aangeven van Indy de bal naast schiet. Een paar minuten later is het wel raak, als Ruben de bal onderschept en Rens beheerst weet af te ronden, 1-1.

Deze opsteker moet dan het moment zijn om proberen door te drukken, want plotseling gaat VFC terugvallen in oude gewoontes door steeds maar weer die lange bal te spelen in plaats van hoe ze begonnen. Toch is daar weer een kans voor VFC maar weet Jean-Paul hem uit de hoek te tikken. Dan toch weer Zwaluwen. Uit een corner kopt Ryan in kansrijke positie over. Dan weer een aanval van de Kwekkers. Waar Guus eerder uitblonk door zijn duels te winnen en het voorbeeld te geven, gaat dit nu even niet goed en kan hun linksbuiten er vandoor gaan. Uit zijn voorzet wordt heel fraai afgerond door de man voor de goal en gaan we met een 1-2 achterstand rusten. Na een kwartiertje afkoelen zoeken we de warmte weer op en krijgt VFC al snel een vrije trap te nemen. Deze gaat twee keer in de muur om vervolgens bij een vrijstaande speler terecht te komen. Die weet hier wel raad mee. Waar iedereen aan de zijkant denk dat de bal in het zijnet of naast gaat. Blijkt de bal toch in het doel te liggen en is het 1-3. VFC denkt de buit binnen te hebben, maar door slap uitverdedigen van hun is het wederom Rens die de bal oppikt en de 2-3 aantekent. Even worden ze dan toch zenuwachtig, en is VFC het even kwijt, maar Zwaluwen kan niet echt meer aanzetten en langzamerhand gaat bij beide teams het lampje uit. Als VFC dan door een terechte of onterechte pingel de wedstrijd op slot kan gooien, doen ze dat niet door de pingel een paar meter naast te schieten. Zwaluwen krijgt nog één kans op de gelijkmaker als Diego afgeeft op Allard, maar de keeper de bal uit de kruising tikt. Zwaluwen kan niet meer, en VFC schiet nog een paar keer hopeloos over of naast. Als de prima leidende scheids afblaast is Zwaluwen blij dat het er op zit, en is VFC opgelucht dat ze deze horde hebben genomen op weg naar hun kampioenschap. Gebroederlijk lopen beide teams van het veld en wordt er naar afloop nog gezellig een biertje gedronken onder het gehoor van de muziek van DJ Eelco.