Zwaluwen O19-3 Einde aan tijdperk met mooie overwinning

26 mei Zwaluwen JO19-3 – Zoetermeer JO19-2   5-3 (3-2). –  Vandaag de allerlaatste wedstrijd van het seizoen, en tevens de allerlaatste wedstrijd van de boys in deze samenstelling voordat de meeste het schip gaan verlaten. De wedstrijd van vandaag tegen Zoetermeer ging beslissen wie er op de tweede plaats zou eindigen, daar zij de nummer 3 waren en wij de nummer 2. Daar een warming-up met deze hitte niet echt nodig was besloten we toch maar om iets te gaan doen op het veld. Waar nog even sprake was van een beetje spanning, werd het ijs al snel gebroken toen scheidsie Frans het veld betrad en zijn “nieuwe” scheidsrechterbroekje toonde. Hilariteit alom, en dit was al snel het gesprek van de dag en kon er aan de wedstrijd begonnen worden. Helaas kon onze positivo Guus vandaag niet spelen omdat hij nog te veel last heeft van zijn knie, maar was onze Max er vandaag na maanden blessureleed weer bij om een paar minuten mee te spelen. Als de wedstrijd begint is Zwaluwen iets sterker en zien we een interessant gevecht ontstaan. Ondanks dat Zwaluwen iets sterker lijkt is de eerste kans voor de bezoekers als ze met een steekbal door onze verdediging heen snijden. Gelukkig let Jean-Paul goed op en onderschept hij op tijd de bal. Niet veel later staan we toch met 0-1 achter als we iets te snel het spel hervatten er op het middenveld niet goed met de bal wordt omgegaan, 0-1. Na krap 20 minuten hebben we een drinkpauze, en dat doet onze boys goed. Want als we weer beginnen gaat Indy goed door en geeft af op Mees. Uiteindelijk beland de bal bij Rico die heerlijk hard uithaalt en de gelijkmaker binnen knalt, 1-1. Dit geeft de boys moed en voelen ze niks meer van de warmte, en swingt het alle kanten op. Nog even doordrukken en we gaan met een voorsprong rusten. Rico geeft prima af op Mees maar zijn kopbal kan door de keeper gepakt worden. Dan krijgt onze alleskunner Jesse het op zijn heupen en legt hij de bal panklaar bij de vrijstaande Mees en is het 2-1. Toch geeft Zoetermeer niet op en hebben Bas en Youri hun handen vol aan de Wout Weghorst van Zoetermeer. Een prima sterke spits met een aardig loopvermogen. Maar gelukkig weet dit koppel hem aan banden te leggen. Met nog 10 minuten te spelen gat het kaarsje langzaam uit bij Thomas, maar weet hij als het echt nodig is heerlijk in te grijpen en blijven we op de been. Een mooie aanval met Jesse en de wederom prima spelende Dani beland op de paal. Maar niet veel later is het wel raak voor Dani als hij uit een assist van Rico de 3-1 binnenschiet. Toch weet Zoetermeer in de wedstijd te blijven door uit het niets op 3-2 te komen. De buit is nog niet binnen en Zwaluwen zet nog even aan. Een aanval van Ruben die bij Ryan beland kan door de keeper onschadelijk worden gemaakt en gaan we rusten. Na wat gepiel om de deur open te krijgen kunnen we even bijkomen en maken we ons op voor de 2e helft. Als die is begonnen zien we de mooiste aanval van de hele wedstrijd als Mees de bal onderschept op het middenveld en afgeeft op Rens. De diepgaande Diego wordt aangespeeld en weet vanaf de achterlijn een uitstekende voorzet te geven die voor de zoveelste keer met het koppie door Ryan in de touwen wordt gewerkt, 4-2. Toch is het niet veel later Zoetermeer dat zich weer terug in de wedstrijd knokt als een voorzet langs iedereen heengaat en aan de andere kant van het veld door de opkomende man af wordt gerond, 4-3. Dan even een blessurebehandeling voor onze keeper Jean-Paul die eigenlijk niet meer verder kan, maar toch blijft staan omdat er even geen andere opties zijn. Later blijkt dan zijn bekken zwaar gekneusd zijn. Beterschap bikkel. Even moet Zwaluwen alle zielen bijzetten en is het meer tegenhouden dan voetballen. Gelukkig duurt dit niet al te lang en gaat het langzamerhand weer lekker lopen als de laatste wissels worden doorgevoerd. De warmte en pijntjes gaan zijn tol eisen wil onze rots in de branding Ruben gewisseld worden i.v.m. blaren, en geeft even de opstelling door als hij er uit gaat. Hij wordt verzocht om nog even te blijven staan en geeft dan nog even alles. Als hij nog maar eens op komt zetten geeft hij een heerlijke pass op Rens die hier wel raad mee weet en de 5-3 binnenschiet. Dan is het tijd om Ruben eruit te halen en is daar de return of onze goalgetter Max. In januari zijn kuitbeen gebroken in de wedstrijd en nu weer even terug bij zijn voetbalmaatjes. Zwaluwen domineert de laatste 10 minuten en krijgt nog een mooie kans als Jesse afgeeft op Indy maar de bal net naast gaat. Max krijgt nog een kansje en uiteindelijk blaast de prima leidende scheids af en kan er nog even een teamfoto gemaakt worden en kunnen we aan het heerlijke welverdiende gerstenat. Een dik verdiende overwinning met als resultaat een mooie 2e plaats. Zo komt er een einde aan een moeizaam seizoen met vallen en opstaan. Het was niet makkelijk, maar uiteindelijk weten in de laatste 2 maanden ons toch mooi op te werken en onze rug te rechten, en kunnen we zeggen, het was wederom een mooi seizoen. Na 8 jaar voor de meeste jullie trainer/coach geweest te zijn kan ik alleen maar trots zijn op dit team. Maar aan alle mooi dingen komt een keer een eind dus ook aan dit avontuur. Jullie zijn van jongetjes, nu kerels geworden en gaan nu het avontuur aan in het seniorenvoetbal om uiteindelijk op mijn niveau uit te komen als veteraan (hahaha). Jongens het was een genot om met jullie op te trekken en we gaan elkaar zeker tegenkomen op de club en anders kom ik jullie zeker aanmoedigen bij CWO. Adios Amigos.