Welkom bij vvZwaluwen

V.V. Zwaluwen
Zwaluwenlaan 500
3136VH Vlaardingen
010-4749436
info@vvzwaluwen.nl

Postadres:
Postbus 6009
3130DA Vlaardingen

Adres

Zwaluwen neemt punt mee naar huis

Zwaluwen vocht in Katwijk meer tegen de scheidsrechter dan tegen FC Rijnvogels. Scheidsrechter Fikkert vergeet eerst rood te geven als Justin van Mullem alleen op de doelman dreigt af te gaan, stuurt met trainer Biesheuvel de verkeerde naar de tribune, laat Joseph Goncalves uit de wedstrijd schoppen en wuift een zuivere strafschop weg als Raoul Gillet in het strafschopgebied tegen de grond wordt gewerkt. Ondertussen zijn de beste kansen voor Rijnvogels, maar aangezien die ook het net niet weten te vinden eindigt de wedstrijd zoals die begon.

(door Ernest Kegel)

Het eerste kwartier is het meeste balbezit voor Zwaluwen. Na wat dreiging is het in de 15e minuut Justin van Mullem die alleen op de doelman wil gaan maar wordt neergelegd. Scheidsrechter Fikkert wuift het weg en zal daarna trainer Biesheuvel wegsturen wegens aanmerkingen op zijn zwakke leiding. Jammer was het dat niet de trainer doorging met opmerkingen maken maar iemand anders op de bank. Het blijft elf tegen elf en dat zou niet de enige keer zijn dat Fikkert er naast zou zitten. Zwaluwen blijft dreigend maar komt niet tot scoren. Na een half uur is het Rijnvogels dat het spel langzaam naar zich toe gaat trekken. Echte kansen ontstaan niet doordat Vincent van Dorp en Jerry Scholman beiden kordaat ingrijpen voordat het gevaarlijk kan worden. Vlak voor de rust schiet Joseph Goncalves nog in het zijnet.

Rijnvogels komt goed uit de kleedkamer en creëert kansen. In de tegenaanvallen wordt Goncalves diverse malen van achteren neer geschopt door Wouter Soomer. Fikkert weigert op te treden. Zwaluwen haalt een bal van de lijn en staat onder druk. Het lukt linksachter Soomer van Rijnvogels om uiteindelijk Goncalves uit de wedstrijd te schoppen en ontvangt daarvoor slechts een gele kaart. Hoewel de thuisploeg de meeste kansen heeft gecreëerd, wordt Gillet vlak voor tijd neergelegd maar weigert Fikkert te fluiten voor een strafschop. Ver in blessuretijd gaat Scholman op links twee man voorbij, maar zijn voorzet wordt door Van Mullem net naast geschoten. Zwaluwen mag niet ontevreden zijn over de uitslag. Geholpen door de scheidsrechter had Rijnvogels over de gehele wedstrijd gezien net het betere van het spel.