Welkom bij vvZwaluwen

V.V. Zwaluwen
Zwaluwenlaan 500
3136VH Vlaardingen
010-4749436
info@vvzwaluwen.nl

Postadres:
Postbus 6009
3130DA Vlaardingen

Adres

Zwaluwen mist teveel kansen

Zwaluwen miste tegen Nootdorp zoveel kansen, dat het in de tweede helft nog even in de problemen kwam. Doordat de Vogels vergaten voldoende afstand te nemen kreeg Nootdorp het gevoel dat er in de tweede helft nog iets te halen viel. De ploeg kwam op gelijke hoogte, maar uiteindelijk deed Zwaluwen wat het eerder naliet en dat was scoren. Daardoor een krappe , maar volkomen verdiende overwinning van 1-2.

(door Ernest kegel)

Vanaf het begin een goed spelend Zwaluwen dat de thuisploeg achteruit drukte. Goede combinaties en een hoog baltempo zorgden voor een attractief begin van de wedstrijd. Al in de 10e minuut een aanval over links met gevolgen. Jesper Gudde wordt vrijgespeeld en zijn uitstekende voorzet wordt vallend ingekopt door Sten Wever (0-1). Daarna Nootdorp voor het eerst. Uit een corner wordt de bal via de lat over gekopt. Zwaluwen gaat door en Wever schiet een volley over het doel. Daarna is het weer Wever die weg is en uit moeilijke hoek de bal tegen de lat schiet. Even later komt hij oog in oog te staan met doelman Yannick Blom, maar die weet redding te brengen. Na een goed half uur weer Gudde op links. Zijn voorzet wordt door iedereen gemist maar de bal stuit via de tweede paal uit het doel. Zo blijft het een magere voorsprong.

Na de rust een ander Nootdorp. Na zoveel kansen voor Zwaluwen die er niet ingingen grijpt de ploeg de laatste strohalm en gaat de aanval zoeken. Al snel is het 1-1 als de ingevallen Marcley Manuela de bal langs Marvin van Tienen weet te schieten. Nootdorp ruikt een kans op een driepunter en gaat in de aanval. Met een uitstekende ingreep voorkomt Leon Krznaric een voorsprong van de thuisclub. Dan een prachtige steekpaas van Erwin de Groot die Justin van Mullem alleen voor de doelman zet. Zijn afwerking laat te wensen over en het blijft nog steeds 1-1. Beide ploegen blijven de aanval zoeken en creƫren kansen. Het is Zwaluwen dat na een prima aanval over links de bal via Joseph Goncalves bij Erwin de Groot krijgt en die schiet laag en zuiver de overwinning op het bord (1-2). Diep in blessuretijd gaat doelman Blom mee naar voren, maar gevaarlijk wordt Nootdorp niet meer. Een spannende wedstrijd doordat Zwaluwen in de eerste helft een aantal dotten van kansen niet wist te benutten. De Vogels nemen de drie punten wel verdiend mee naar Vlaardingen.