Welkom bij vvZwaluwen

V.V. Zwaluwen
Zwaluwenlaan 500
3136VH Vlaardingen
010-4749436
info@vvzwaluwen.nl

Postadres:
Postbus 6009
3130DA Vlaardingen

Adres

Zwaluwen loopt tegen nederlaag op

Zwaluwen leed te vaak onnodig balverlies en FC ’s-Gravenzande was dodelijk in de omschakeling. De Westlandse aanval was bijzonder effectief, waardoor Zwaluwen binnen een half uur al tegen een 0-3 achterstand aankeek. Vlak na de rust de aansluitende treffer, maar dat bleek niet voldoende. FC ’s-Gravenzande bleef scherp op de counter spelen en beheerste dat spelletje bijzonder goed.

(door Ernest Kegel)

FC ’s-Gravenzande liet vanaf de aftrap zien waar het goed in is. Over rechts snel naar de achterlijn gevolgd door een scherpe voorzet. De Zwaluwendefensie kan redding brengen. De derde keer dat de Westlanders snel omschakelen is het wel raak. Patrick Triep komt na een snelle combinatie alleen voor Marvin van Tienen en wipt de bal beheerst over de doelman (0-1). Na een onderschepping van Raoul Gillet komt Justin van Mullem in balbezit, maar hij ziet zijn daverende schot rakelings langs de verkeerde kant van de paal vliegen. Even later kopt Van Mullem net naast na een vrije trap van Vincent van Dorp. Zwaluwen dringt aan maar ziet ’s-Gravenzande op 0-2 komen na een uitval in de 20e minuut. De volgende uitval wordt er vrij voor Van Tienen gemist, maar even later verdwijnt een harde voorzet via Dennis van Rijn over de doellijn en is het 0-3. Zwaluwen kan via een kopbal van Van Rijn voor de rust nog iets terug doen (1-3). Vlak voor de rust wordt Gillet met twee handen achterover getrokken, maar scheidsrechter Raven weigert opmerkelijk genoeg een penalty te geven.

Gelijk na de rust een doelpunt van de ingevallen Sten Wever, die een voorzet van Van Dorp prima binnenschiet. Zwaluwen zet druk naar voren, wordt ook gevaarlijk, maar in de 54e minuut is de wedstrijd gespeeld als Patrick Triep bij alweer een counter voor de 2-4 kan zorgen. Zwaluwen probeert het nog een keer, maar doelman Danny Koning tikt een kopbal van Van Mullem uit zijn doel. Bij de zoveelste omschakeling jaagt Frank Broos de bal stijf onder de lat en wordt de eindstand van 2-5 op het scorebord gezet. Zwaluwen krijgt een lesje in effectiviteit en wordt door  FC ’s-Gravenzande gepasseerd op de ranglijst.