Welkom bij vvZwaluwen

V.V. Zwaluwen
Zwaluwenlaan 500
3136VH Vlaardingen
010-4749436
info@vvzwaluwen.nl

Postadres:
Postbus 6009
3130DA Vlaardingen

Adres

Zwaluwen laat kansen liggen

Zwaluwen liep in de thuiswedstrijd tegen SteDoCo tegen een onnodige nederlaag op. De ploeg benutte de kansen niet, Waar de tegenstander er juist zeer effectief mee omging. Bij een 0-2 achterstand kreeg Zwaluwen een grote kans op de aansluitende treffer, maar in plaats daarvan viel aan de andere kant de 0-3. De Vogels knokten wat ze waard waren, maar verder dan 2-3 kwam de ploeg niet meer.

(door Ernest kegel)

Binnen tien minuten weet Zwaluwen twee keer chaos te creëren, doordat doelman Mark Smith van SteDoCo er bij hoge ballen compleet naast zit. Zijn verdediging houdt hem op de been. Daarna een aanval over rechts. Joseph Gonsalves geeft voor en Nu ranselt Smith de bal wel uit de kruising op een inzet van Raoul Gillet. In tweede instantie kopt Ricardo Merrelaar de terugspringende bal op de paal en ziet zijn tweede inzet tot corner worden verwerkt. Aan de andere kant even later een zondagsschot en de bal verdwijnt met heel veel effect in de verre bovenhoek (0-1). Na een goed half uur chaos voor het Zwaluwendoel. Wesley de Hey verspeelt de bal. Marvin van Tienen weet redding te brengen, maar op de boogbal die volgt moet de Hey redding brengen. Zijn kopbal vlak voor de doellijn gaat recht omhoog en uiteindelijk weet Van Tienen de bal te bemachtigen. Daarna volgen goede aanvallen van Zwaluwen, maar de doelman weet op schoten twee keer redding te brengen. Aan de andere kant nog een grote schietkans voor Jordey van Dam, maar die schiet veel te snel en ziet zijn inzet ver voorbij de tweede paal naast vliegen. Op slag van rust nog een voorzet van Gillet op Merrelaar, maar een verdediger kan de bal net nog tot corner verlengen.

SteDoCo komt goed uit de kleedkamer en het is Van Dam die zijn misser van de eerste helft goed maakt en tegendraads de 0-2 binnen schiet. Zwaluwen recht de rug en gaat op zoek naar de aansluitende treffer. Na een uitstekende combinatie gaat Merrelaar alleen op de doelman af en die brengt redding. In de tegenaanval een vrije trap voor SteDoCo en de indraaiende bal wordt verlengd door Shelton Martis. Dan is het geen aansluitende treffer maar 0-3 voor de bezoekers. De ploeg uit Hoornaar is hiermee uiterst effectief. Na een voorzet van Jesper Gudde schiet Gonsalves de 1-3 binnen. Zwaluwen zet vol druk en SteDoCo moet achteruit. Er volgen een aantal schoten, maar die gaan over en naast. Na een doorgekopte bal schiet Gonsalves hard in maar zijn schot smoort in de verdediging. In de laatste minuut Leidt een voorzet van Gudde wel tot de 2-3 als Krznaric de bal binnen kan lopen. Verder komt Zwaluwen niet en moet er worden geconstateerd dat hier meer had ingezeten dan een kleine nederlaag.