Zwaluwen JO9-7 behaald opnieuw derde plaats

Schiedam, 20 mei 2017 – Vandaag speelden we op het mooie complex van Kethel Spaland ons tweede toernooi van het seizoen. Kethel Spaland JO9-7, Westlandia JO9-11 en Kethel Spaland JO9-8 waren onze tegenstanders. Allemaal nieuwe tegenstanders, alhoewel ….

Om 9:30 begon onze eerste wedstrijd tegen Kethel Spaland JO9-8. Ook ditmaal verschenen we vanwege de logistiek niet compleet aan de aftrap maar gelukkig duurde dit niet al te lang en konden we de wedstrijd spelen met 7 spelers en 2 wissels. Het begin van de wedstrijd was slordig aan Zwaluwen kant. We speelden onrustig, er zat weinig beweging in en we lieten onze tegenstander iets te makkelijk voetballen. Kethel Spaland wist hier echter weinig gebruik van te maken en al snel kreeg Zwaluwen het betere van het spel. Gesteund door de betrouwbare verdediging met Abdimajid, Xavi en Saifan, het loopvermogen en kracht op het middenveld van Stan, Ryan en Joe werd het voetballend steeds beter. De eerste kans was voor Stan maar de keeper van Kethel Spaland had hier nog een antwoord op. De luxe van 2 wissels betaalde zich al snel uit. Ikaalo stond koud in het veld of hij kreeg de bal rond het middenveld. Hij dribbelde richting het doel en liet de keeper kansloos waardoor Zwaluwen op een verdiende 1-0 voorsprong kwam. Kethel Spaland probeerde het wel maar werd steeds afgetroefd door een heerlijk spelend Zwaluwen. De keren dat er gevaar dreigde voor ons doel werd er als team prima verdedigd en zo had Tim als keeper een rustige wedstrijd maar deed hij wat hij moest doen. De jongens wisten de tegenstander nu steeds vast te zetten met wisselend Xavi, Saifan, Muket en Adbimajid die verdedigend de boel goed in de gaten hielden en met Joe, Ryan, Stan en Ikaalo die de tegenstander geen centimeter ruimte gaven. Een uittrap van de keeper van Kethel Spaland kwam terecht bij Ryan die op weg ging naar het doel. Zijn schot werd niet helemaal gestopt door de keeper en de bal rolde langzaam richting het doel. De goed meegelopen Joe maakte een einde aan de onzekerheid en zo werd het 2-0. Hierna kregen we nog meer kansen met Ikaalo die de buitenkant van de paal raakte en ook Joe, Ryan en Stan wisten het net niet te vinden. De eindstand werd met een goed schot van Ikaalo bepaald op 3-0. Zo speelden we niet alleen een goede wedstrijd, na een moeizaam begin, maar werd het toernooi ook begonnen met een lekkere overwinning !

Na een half uur rust begon onze tweede wedstrijd met ditmaal Kethel Spaland JO9-7 als tegenstander. Het verschil tussen de beide teams van Kethel Spaland was best groot. Waar wij onze tegenstander in de eerste wedstrijd wisten vast te zetten zo overkwam dit ons nu. Vanaf de aftrap werd al snel duidelijk dat dit geen makkelijk duel ging worden. We gingen de duels niet uit de weg maar verloren het regelmatig op kracht waardoor Zwaluwen niet in z’n spelletje kon komen. Onze tegenstander had ook een aantal spelers die het graag vanaf afstand wilden proberen en dit ook regelmatig zouden doen. Na een aantal ongevaarlijke pogingen werd het eerste serieuze schot op ons doel knap tot hoekschop verwerkt door Tim. Heel af en toe konden we aan aanvallen denken. Helaas liepen Joe en Ikaalo zich vast op de verdediging. Als team liepen we te veel naar achteren waardoor Kethel Spaland (te) dicht bij ons doel kon komen en vaak van afstand kon schieten. Een schot werd met een reflex prachtig gestopt door Ryan. Maar wacht … hij was toch niet de keeper ? Inderdaad. Een vrije trap voor Kethel Spaland zou je zeggen maar het werd een strafschop ?! Gebeurd niet vaak en de regels zeggen het volgende: Een strafschop – slechts bij hoge uitzondering – wordt vanaf 8 meter genomen. Blijkbaar was dit een hoge uitzondering. Helaas, het is niet anders. Ondanks dat Tim de goede hoek koos was hij kansloos op het schot en zo kwamen we met 1-0 achter. Muket, Adbimajid, Saifan, Ryan, Joe, Stan, Xavi en Ikaalo probeerden het wel en aan de inzet lag het zeker niet maar wat betreft slimmigheid en (schot)kracht moesten we het afleggen. Nadat een schot vanaf de zijkant al op de lat boven Tim was beland was een volgend schot wel raak. Een tegenstander kreeg iets te veel ruime en tijd van ons aan de zijkant van het veld en zijn schot verdween buiten bereik van Tim hoog in het doel. Stan wist nog gevaarlijk te worden maar zag zijn schot in het zijnet verdwijnen. Hierna was er een korte periode waarin Zwaluwen de tegenstander vast wist te zetten. Ryan was dicht bij een heel mooi doelpunt nadat hij een uittrap van de keeper van Kethel Spaland in één keer op zijn pantoffel nam. Helaas was het schot net niet hoog genoeg om over de keeper in het doel te verdwijnen. Het geluk zat ons ook niet mee toen een schot van een tegenstander via Joe in ons doel terechtkwam. Hierna had Tim nog een aantal goede reddingen in huis maar ook hij kon niet voorkomen dat we de wedstrijd uiteindelijk met 4-0 zouden verliezen.

Onze laatste wedstrijd tegen Westlandia JO9-11 begon om 11:10. Toen we in het veld naar de tegenstander keken zagen we toch wel een hoop bekende gezichten en dit gold ook voor hun. Navraag leerde dat dat we eigenlijk niet tegen JO9-11 speelden maar tegen JO9-10 en die kwamen we al tegen in de competitie. Met deze wetenschap begon Zwaluwen toch iets angstiger aan de wedstrijd waardoor we al snel onder druk kwamen te staan. Tim zou geen rustige wedstrijd gaan krijgen. We lieten ons bij vlagen te makkelijk uitspelen waardoor Westlandia een hoop kansen kreeg. Gelukkig verdwenen een hoop schoten naast ons doel, wist Tim samen met de verdediging er een hoop te redden en maakte de tegenstander vaak, gelukkig, de verkeerde keuzes. Toch kwamen we vroeg in de wedstrijd op achterstand. Tim had geen zicht op de bal waarna hij in de korte hoek werd gepasseerd. We kwamen niet vaak van onze helft af maar Stan, Xavi, Abdimajid, Ryan, Joe, Muket, Ikaalo en Saifan knokten als team en wisten, soms met enig kunst en vliegwerk, de schade beperkt te houden. De 2-0 kon echter niet uitblijven en deze viel dan ook. Westlandia speelde erg aanvallend waardoor er veel erg veel ruimte achter hun middenveld lag. De uittrappen van Tim sloegen soms het middenveld over en dit zorgde bij vlagen voor gevaar. Zo kwam één van de uittrappen terecht bij Ikaalo en Joe die een leeg veld voor zich hadden. Helaas liepen ze elkaar een beetje in de weg waardoor de verdedigers van Westlandia hun in konden halen. Dit was wel het begin van een goede fase van Zwaluwen. We gingen iets feller spelen en wonnen hierdoor meer duels. Zo wist Ryan op eigen helft de bal te veroveren en ging hij naar voren. Helaas kwam hij in een hoek van het veld terecht en werd de bal verloren. Niet veel later kreeg Joe vanuit het middenveld de bal. Via Muket kreeg hij de bal weer terug en gaf een pass naar het midden voor het doel. Ikaalo kon net bij de bal, liet de nodige verdedigers kansloos en wist de 2-1 in te schieten. De hoop op een mooi resultaat was echter van korte duur. Bijna vanaf de aftrap werd het 3-1. Onze verdediging werd uit elkaar gespeeld maar een doelpunt kon in eerste instantie nog worden voorkomen maar een tweede poging was, helaas, wel succesvol. Nadat een schot in de verre buiten bereik van Tim via de paal in het doel verdween. Vlak voor tijd werd de eindstand nog op 4-1 bepaald.

Net als bij het vorige toernooi was één overwinning voldoende voor een keurige derde plaats !

Hierbij ook een dank je wel richting Kethel Spaland voor de uitnodiging en organisatie van een leuk en sportief toernooi !