Zwaluwen JO9-3 weet weer te winnen

Schiedam, 7 april 2018 – Het weer was goed, het veld zag er goed uit en Kethel Spaland JO9-5 en Zwaluwen JO9-3 stonden klaar voor de aftrap. Alle ingrediënten voor een leuke wedstrijd waren aanwezig en een leuke wedstrijd zou het zeker gaan worden !

Vanaf de aftrap ontstaat er een licht overwicht voor Zwaluwen maar doelpunten vallen er nog niet. Kansen krijgen we zeker maar schoten van Wesley, Ryan, Tygo en Mazin gaan naast, over of voorlangs het doel van Kethel Spaland. Aan de andere kant van het veld moet Jayden een aantal keren ingrijpen zonder dat het echter gevaarlijk wordt. Naarmate de wedstrijd vordert wordt Zwaluwen steeds sterker. De bal wordt snel verovert en er worden veel duels gewonnen waardoor we de tegenstander regelmatig onder druk kunnen houden. Het is wachtten op een Vlaardings doelpunt. Deze komt er ook als Wesley de bal intrapt en deze over alles en iedereen, inclusief keeper, in het doel verdwijnt. Lang kunnen we niet van de voorsprong genieten. Kethel Spaland gaat in de aanval en de bal verdwijnt buiten het bereik van Jayden in het doel. Zo wordt het (te) snel 1-1. Onze jongens raken hiervan niet in de war. Ryan onderschept op de het middenveld de bal, passt naar Bilal en Bilal weet Wesley te vinden. Wesley maakt een beweging naar de linkerkant van het veld, haalt uit en zorgt voor de 1-2. Kansen krijgen we na de 1-2 ook nog maar soms vergeten we het overzicht te houden. (Grote) kansen van Ryan, Wesley en Tygo leveren daardoor niets op. Vandaag hebben we 7 spelers en tijdens de wedstrijd kunnen we op bepaalde momenten gebruik maken van een wissel. Zo komen Tygo, Bilal, Abdimajid, Ryan, Jayden, Mazin en Wesley allemaal aan spelen toe. Tijd voor een korte pauze. Het spel ziet er goed uit, we geven weinig weg waardoor er niet veel gezegd hoeft te worden, alleen dat we soms beter naar elkaar moeten kijken. Na de pauze komt Zwaluwen heel goed uit de startblokken. Als Tygo met een actie aan de zijkant een aantal spelers uitspeelt, de bal voorgeeft is het Wesley die vallend voor de 1-3 zorgt. Bij de 1-4 zijn de rollen omgedraaid. Ditmaal is het Wesley die vanaf de zijkant voorgeeft en Tygo die de bal afmaakt. Doet Kethel Spaland niets terug ? Ja zeker wel. Jayden is moet een aantal keren redding brengen en we komen ook goed weg als een grote kans naast ons doel wordt geschoten. Verder laten Bilal, Abdimajid, Wesley, Tygo, Mazin en Ryan goed verdedigend werk zien en helpen ze elkaar waar nodig. De ruststand wordt bepaald op 1-5 als Tygo vanaf de zijkant in dribbelt en de keeper in de korte hoek weet te verrassen.

Met een ruime voorsprong is de sfeer in de rust heel relaxt, wordt de limonade op het veld opgedronken en wordt er onderling een balletje getrapt. Als de tweede helft begint is iedereen weer bij de les. Kethel Spaland bijt ook iets meer van zich af maar kan het Jayden niet echt moeilijk maken. Nadat Ryan eerder de bal in de handen van de keeper schoot is het nu wel raak. Bij een aanval van Mazin, Wesley en Ryan passt Wesley de bal naar Ryan. Ryan neemt aan en schiet de bal in de loop in de linkerhoek buiten het bereik van de keeper; 1-6. Niet veel later wordt een uittrap van Jayden door Wesley met het hoofd verlengd. Ryan sprint achter de bal aan en schiet opnieuw raak in de linkerhoek van het doel waardoor de stand op 1-7 komt. Ondertussen weten Bilal en Abdimajid samen met Jayden het doel schoon te houden. Tijd voor weer een korte pauze. Het geloof lijkt na de pauze bij de spelers van Kethel Spaland weg te zijn. Als Abdimajid van dichtbij dan ook nog de 1-8 scoort lijkt er helemaal geen vuiltje meer aan de lucht te zijn voor Zwaluwen. Hosi is inmiddels ook aanwezig en gaat de laatste minuten van de wedstrijd keepen. De ruime voorsprong zorgt ervoor dat onze jongens iets te aanvallend gaan denken. Wat heet, we gaan allemaal naar voren en van een verdediging is geen sprake meer. Zo laten we Kethel Spaland terugkomen in de wedstrijd. Voor Hosi is er soms geen houden meer aan. De 1-8 voorsprong wordt door de Schiedammers (onnodig) verkleind tot 4-8. Dan vindt Tygo het genoeg. Aan de rechterkant van het veld stoomt hij op en met een hard schot zorgt hij voor de 4-9. Als Ryan met een lange pass op maat Mazin vindt en Mazin de bal onder controle krijgt ontstaat er nog een grote kans. Mazin schiet de bal vervolgens hoog in het doel langs een kansloze keeper; 4-10. Het slotakkoord is voor het thuisteam wat met een goed hard en laag schot voor een 5-10 eindstand zorgt. Met een serie strafschoppen komt er einde aan een sportieve en (zeker voor ons) leuke wedstrijd.

We hebben er even op moeten wachten maar Zwaluwen JO9-3 heeft voor de eerste keer in 2018 weten te winnen ! Gezien het spelbeeld en het vertoonde spel was de overwinning zeker verdiend. Hopelijk blijven we de komende weken op deze manier spelen en dan zullen we zeker meer wedstrijden gaan winnen.

Ryan zorgt voor de 1-6