Zwaluwen JO9-3 walst over tegenstander heen

Vlaardingen, 28 april 2018 – Voetbalwedstrijden in vakanties zorgen wel eens voor een uitdaging met het aantal spelers. Zowel Zwaluwen JO9-3 als VDL JO9-3 had hier last van. Gelukkig wilden Jasper en Raphael ons komen helpen.

Vanaf de aftrap nam Zwaluwen het initiatief en al snel kwamen we op een 1-0 voorsprong. Raphael kan opstomen en de bal langs de keeper in het doel schieten. De verdediging stond als een huis en op het middenveld werden de meeste duels gewonnen. Het was wachten op meer doelpunten en die kwamen ook. Mazin was het eindstation van een aanval en wist de keeper te passeren; 2-0. Ook Jasper kwam tot scoren nadat hij een aantal spelers had uitgespeeld. Zo kwam de stand op 3-0. VDL probeerde het wel maar, zoals al eerder gezegd, we wisten de meeste duels te winnen en als men voorbij het middenveld kwam dan was er altijd nog de verdediging met afwisselend Hosi, Abdimajid of Raphael om de tegenstander af te stoppen. Als laatste wachtte dan nog Jayden die weer een prima wedstrijd stond te keepen. Tijd voor een korte pauze. Er was weinig coaching nodig want het liep goed. Als Ryan dan vlak na de rust met een schot tussen de benen van de keeper voor 4-0 zorgt is er helemaal geen vuiltje meer aan de lucht. Over de lucht gesproken. Bij het begin van de wedstrijd hingen er dreigende wolken boven Vlaardingen maar in de tweede tien minuten was er geen sprake meer van dreiging; het begon behoorlijk hard te regenen. VDL doet iets terug als we even iets te makkelijk verdedigen. Jayden kan de bal niet tegenhouden en zo wordt het 4-1. De spanning komt niet terug aangezien er een hele sterke fase van Zwaluwen komt. Bijna iedere aanval levert gevaar op, helaas belonen we ons zelf (veel) te weinig. De 5-1 en 6-1 van Jasper zijn bijna identiek. Hij onderschept op het middenveld de bal, kan vrij eenvoudig versnellen richting het doel van VDL en schiet simpel raak. Daarna denken we iets te makkelijk over de wedstrijd. Een paar mogelijkheden: Een pass van Ryan komt bij Jasper terecht maar op miraculeuze wijze gaat de bal niet in het doel, Mazin raakt eerst de paal en ook via de rebound wil de bal er niet in, Ryan reageert goed op balverlies van VDL maar in plaats van rustig aannemen en schieten, schiet hij in een keer maar raakt bal verkeerd. Daarnaast zien we vrijstaande teamgenoten nog al eens over het hoofd waardoor meerdere mogelijkheden van Ryan, Raphael, Mazin en Jasper op niets uitlopen. Vlak voor de rust maakt een speler van VDL met een mooi schot nog een doelpunt waardoor we met een 6-2 voorsprong gaan rusten. Gelukkig is het inmiddels droog en blijven we op het veld.

Tijdens het opdrinken van limonade spreken we af dat we beter naar de vrijstaande spelers moeten kijken. Meer hoeft er niet verteld te worden aangezien Bilal, Abdimajid, Jayden, Ryan, Raphael, Jasper, Mazin en Hosi het uitstekend doen. Als de wedstrijd is hervat gaan we vrolijk door met scoren. Net als in de eerste helft hebben de spelers van VDL geen antwoord op de opkomende Jasper en Raphael. Jasper weet door de verdediging van VDL te slalommen en doeltreffend af te ronden; 7-2. Niet veel later is het opnieuw raak voor Jasper en komt de stand op 8-2. Tussendoor raakt Mazin nog de lat, gaat een schot van Ryan naast en raakt Abdimajid de bal niet helemaal goed waardoor deze ook naast gaat. Dan krijgen we wat hulp. Een schot lijkt naast te gaan maar via wat benen van VDL spelers wordt het alsnog 9-2. Aan de andere kant heeft VDL ook geluk als een schot via wat benen van Zwaluwen spelers buiten het bereik van Jayden in het doel gaat. Met een 9-3 voorsprong gaan we de laatste korte pauze in. In de laatste 10 minuten doet VDL iets beter mee maar het blijft een lastig om langs Bilal, Ryan, Hosi, Raphael en Abdimajid te komen. Bij een tegenaanval van VDL gaan er drie spelers op Raphael af, Raphael weet ze lang genoeg bezig te houden waarna Hosi de bal kan verdedigen door deze uit het veld te schieten. Niet alleen verdedigend staat Raphael zijn mannetje maar ook aanvallend. Na een solo langs de rechterkant van het veld zorgt hij met een schot voor de 10-3. Daarna verovert hij de bal en laat de keeper met een schot in de verre hoek kansloos waardoor het 11-3 wordt. Niet veel later wordt een solo van Raphael beloon met de 12-3. Bij het laatste doelpunt wordt het doel van VDL onder vuur genomen door Jasper, Ryan, Mazin en Abdjimajid maar het is Raphael die het laatste tikje geeft waardoor de stand op 13-3 komt. Vlak voor tijd wordt het nog spannend voor ons doel als Jayden een schot knap weet tegen te houden, de bal blijft hangen maar door het goede samenwerken van Hosi, Bilal en Jasper gaat de bal over de achterlijn. De wedstrijd wordt afgesloten met strafschoppen en hier pakt Jayden bijna iedere bal terwijl onze jongens er voldoende in weten te schieten.

Het was een hele leuke wedstrijd om te zien met een hoop doelpunten. Super dat Jasper en Raphael ons wilden helpen, bedankt jongens ! Waar we als team beter op moeten letten is dat we meer de rust bewaren en goed blijven kijken naar vrijstaand teamgenoten.