Zwaluwen JO9-3 overwintert in de beker

Vlaardingen, 16 december 2017 – Er stond in de tweede ronde van de beker een heuse Vlaardingse derby gepland. Ons Zwaluwen JO9-3 moest het op gaan nemen tegen CWO JO9-2. Het werd een spannende wedstrijd met leuk voetbal van beide teams.

Vooraf was er veel te doen geweest over vandaag aangezien er twee wedstrijden gepland waren voor Zwaluwen. Na diverse pogingen bleef, gelukkig, alleen de wedstrijd tegen CWO staan. Beide teams blijken erg aan elkaar gewaagd te zijn al hebben de gasten in de eerste tien minuten voetballend gezien een overwicht. Beide teams proberen elkaar met passes te vinden en zo zijn er aan beide kanten mooie aanvallen te zien. Mazin krijgt het als keeper behoorlijk druk maar is betrouwbaar en red ons diverse keren. Aan de andere kant weet de keeper van CWO redding te brengen op schoten van Tygo en Jayden. Hosi en Abdimajid staan verdedigend hun mannetje en krijgen waar nodig hulp van Wesley, Ryan, Tygo en Jayden. Het gebeurd niet vaak maar we gaan de korte pauze in met 0-0 stand. Na de hervatting blijft het spelbeeld onveranderd. CWO heeft een licht overwicht al doen onze jongens er niet veel voor onder. Mazin blijft sterk keepen maar zijn spelhervattingen zijn wisselend. We komen een paar keer goed weg als schoten van CWO net naast of voorlangs ons doel gaan. Als Ryan de bal op het middenveld onderschept komt er een mooie Zwaluwen aanval. De bal wordt naar Jayden gepasst en hij geeft een voorzet richting het doel. Tygo is goed meegelopen en met een sliding zorgt hij voor de 1-0. Ondertussen blijft Mazin redding brengen. Wesley had al een aantal minder succesvolle pogingen gewaagd om met schoten vanaf de zijkant gevaarlijk te worden maar nu is het wel raak. De bal wordt goed geraakt en gaat vanaf rechts over de keeper heen. CWO geeft niet op en blijft het proberen. Zo overleven we een regen aan hoekschoppen. We stappen meerdere keren iets te laat in waardoor een tegenstander dicht bij ons doel kan komen. Mazin lijkt twee keer te worden gepasseerd maar Tygo weet beide keren de bal van de lijn te halen. Ook gaat er nog een schot op de paal. We hebben het geluk aan onze zijde. Onze jongens laten zich ook aanvallend zien en na een mooi genomen hoekschop van Wesley neemt Jayden de bal in één keer uit de lucht op zijn slof. De bal gaat buiten het bereik van de keeper het doel in. Met deze mooie goal komt de stand op 3-0 voor Zwaluwen. Beide teams zoeken na het fluitsignaal de kleedkamer op.

Na rust gaat Jayden keepen en ook bij CWO is er een andere keeper te zien. In de tweede helft doen beide teams nog steeds weinig voor elkaar onder. Zowel de verdediging van CWO als Zwaluwen is goed georganiseerd en weet vaak duels te winnen van de aanvallers. Van de keepers komt Jayden als eerste in actie en dit doet hij prima. Misschien blijft CWO voetballend iets beter maar onze jongens geven geen krimp. Hosi en Abdimajid hebben het verdedigend onder controle en met het loopvermogen van Ryan, Tygo en Wesley hebben we spelers die overal te vinden zijn om te helpen. Via Mazin, Tygo en Wesley krijgen we een aantal mogelijkheden. Ook CWO krijgt kansen maar Jayden heeft op iedere bal een antwoord. Weer een hoekschop voor Zwaluwen. Ditmaal genomen door Ryan. De bal wordt prima voor het doel gegeven en Mazin zorgt voor het laatste tikje waardoor de stand op 4-0 komt. CWO neemt de aftrap zo snel dat zowel de spelers van Zwaluwen als de schrijver van dit stuk er niet klaar voor zijn maar de stand komt wel op 4-1. Even gelooft CWO er weer in maar doordat Zwaluwen als team blijft spelen ebt dit al vrij snel weer weg. Met een 4-1 voorsprong gaan we de laatste korte pauze in). Achterin is Jayden regelmatig een extra aanspeelpunt voor Hosi en Abdimajid waardoor we van achteruit op kunnen bouwen. Er wordt in het veld van alles geprobeerd om onze jongens van hun stuk te krijgen (Mazin wordt diverse keren geblockt bij een intrap, wat duw en trekwerk hier en daar en spelers van CWO gaan erg dicht bij de lijn staan als wij een intrap hebben) maar niets helpt. De keeper van CWO houdt (soms met enig kunst en vliegwerk) Ryan, Mazin en Wesley nog van een doelpunt af. In de laatste minuten van de wedstrijd doet Zwaluwen het wat rustiger aan en wordt CWO weer sterker. Jayden weet diverse schoten onschadelijk te maken. De gasten krijgen een reeks aan hoekschoppen achter elkaar. Omdat we opnieuw te lang wachten met het naar de bal toe gaan is het na de vijfde hoekschop wel raak. Jayden wordt in de korte hoek verslagen en daarmee komt de stand op 4-2. Er is niet veel tijd meer en als de laatste aanval van CWO op niets uitloopt wordt er afgefloten en sluiten de teams de wedstrijd af met strafschoppen.

Onze jongens weten in een spannende (en laatste van 2017) wedstrijd knap te winnen van een goede tegenstander en overwinteren in de beker. Complimenten aan de jongens voor een prima prestatie ! Bij deze voor alle lezers fijne feestdagen en een sportief en gezond 2018 toegewenst !