Zwaluwen JO9-3 is niet zichzelf

Vlaardingen, 7 oktober 2017 – Waar we het seizoen nog zo goed begonnen, gaat het de laatste weken steeds moeizamer. Ook tegen SCO’63 JO9-1 lieten onze jongens niet hun beste voetbal zien.

De spelers van SCO’63 leken eerder door te hebben dat de wedstrijd was begonnen want vanaf de aftrap kregen zij hun eerste kans. Gelukkig ging de bal in het zijnet. Langs de lijn was iedereen direct wakker maar de spelers van Zwaluwen nog niet. Hosi kon nog een aantal keren redding brengen maar de 0-1 was onvermijdelijk. Ook na de vroege achterstand bleef het spel aan Vlaardingse kant slordig. Passes kwamen niet aan, er werd niet goed bewogen en duels werden (te) makkelijk verloren. De 0-2 hing eerder in de lucht dan de 1-1 op dat moment. Als het voetballend niet wil lukken, dan maar de mouwen opstropen en hard werken moeten de jongens gedacht hebben want ze knokten zich terug in de wedstrijd. Hoewel de meeste en grootste kansen voor de gasten waren en we niet verder kwamen dan een enkele speldenprikje kwamen we toch op gelijke hoogte. Tygo snoepte de bal van de verdedigers af en schoot de bal langs de keeper. 1-1 ! Net op het moment dat we gaan denken aan een voorsprong rolt een schot onder de handen van Hosi zo ons doel in en staan we weer achter. Inmiddels weten Ryan, Jan, Wesley, Tygo en Joe beter met het spel van SCO’63 om te gaan en is de wedstrijd, ondanks de achterstand, meer in evenwicht. Dan zien we de beste aanval van onze kant van de wedstrijd. Jan heeft de bal op het middenveld, hij passt de bal naar Wesley die oog heeft voor Tygo. Tygo draait weg bij zijn verdediger en zorgt met een schot in de verre hoek voor de 2-2. In een wat rustigere fase komen Jayden en Mazin (als keeper) in het veld. Helaas wordt het aan onze kant weer slordiger en komen we weer onder druk te staan. Tijdens de opbouw worden vaak de verkeerde keuzes gemaakt waardoor de tegenstander te dicht bij ons doel kan komen. De 2-3 is hier een gevolg van (mooie goal via de binnenkant van de paal. Dat dan weer wel). Mazin weet nog een aantal keren redding te brengen waarna Hosi weer gaat keepen. Hij is kansloos als een speler helemaal vrij staat, de bal krijgt, en eenvoudig op ons doel af kan gaan. 2-4. Gelukkig worden we nog een paar keer gevaarlijk. Zo gaat een vrije trap van Tygo, na een overtreding op Wesley, net naast het doel van SCO’63. Dan is het de beurt aan Wesley. Bij een aanval komt de bal voor zijn linkervoet. Hij haalt uit, de keeper is kansloos en de stand komt op 3-4. We gaan met een kleine achterstand de rust in en houden hoop op een goed resultaat.

Jayden gaat keepen en Abdimajid en Saifan maken hun minuten in het veld. Langzamerhand krijgen we langs de zijlijn een déjà vu gevoel. Het spel aan onze kant wordt steeds slordiger en waar we in de eerste helft nog knokten wordt dit in de tweede helft steeds minder. Voor Jayden is er als keeper weinig eer te behalen. De verdediging laat hem veelvuldig in de steek. In mum van tijd loopt de achterstand op naar 3-7. Bij vlagen probeert Zwaluwen wel te voetballen maar het geloof bij de jongens is er dan wel uit. Hosi is weer gaan keepen en ook hij krijgt het niet eenvoudig. Ook merkt Zwaluwen dat het spel van SCO’63, ondanks de ruime voorsprong, bij vlagen erg hard is. Zo wordt Jayden van achteren gehaakt, wordt Wesley door een duw in zijn rug bijna gelanceerd en krijgt Ryan een klap in zijn gezicht. We weten nog wel een serie hoekschoppen te overleven maar de stand loopt alsnog op naar 3-9. Ryan is nog dicht bij een doelpunt als de keeper van de SCO’63 zijn handschoenen staat te bewonderen. Helaas verdwijnt het schot net langs de verkeerde kant van de paal. Wesley is ook dicht bij een doelpunt maar krijgt de bal niet langs een aantal verdedigers geschoten. In de tweede helft speelt eigenlijk iedereen onder zijn niveau. Wat Jayden, Jan, Joe, Saifan, Tygo, Abdimajid, Hosi, Mazin, Wesley en Ryan ook proberen, er lukt bijna niets en ook neemt de irritatie toe. Tygo weet Ryan nog te bereiken met een pass maar Ryan raakt de bal niet vol waardoor de keeper de bal eenvoudig kan oppakken. Dat de uitslag uiteindelijk op 3-11 uitkomt maakt op de ouders langs de kant meer indruk dan op de spelers, zo lijkt het. Het is een wedstrijd om heel snel te vergeten. Tijdens de strafschoppen schieten een aantal jongens van Zwaluwen de frustraties van hun af en dit levert nog een aantal mooie doelpunten op.

De jongens van Zwaluwen hadden vandaag een mindere dag en daar maakte SCO’63 goed gebruik van. Als we de lijn van de eerste weken weer op weten te pakken dan komt het met het spel en resultaat wel weer goed !