Zwaluwen JO9-3 geeft winst uit handen

Vlaardingen, 21 april 2018 – Ook wel eens lekker; doordat de wedstrijd van Zwaluwen JO9-3 tegen Brielle JO9-3 pas om 11:00 begon kon er heerlijk worden uitgeslapen ! De vraag was of we het goede spel van de laatste wedstrijd een vervolg konden geven …

Aan de aftrap staan Jayden, Tygo, Abdimajid, Wesley, Ryan en Mazin klaar om er een sportieve wedstrijd van te maken. Zowel Zwaluwen als Brielle laten leuk voetbal zien en er zijn wat kleine kansjes aan beide kanten maar de keepers krijgen het niet echt lastig. Ryan krijgt een aardige kans maar mikt over het doel. Aan de andere kant weet Jayden een aantal keren redding te brengen. Tygo staat verdedigend zijn mannetje en wordt daarbij geholpen door Abdimajid. Een pass van Wesley komt terecht bij Mazin maar helaas weet hij de bal niet langs de keeper te krijgen. Als er bij een aanval van Zwaluwen een overtreding wordt gemaakt op Wesley gaat het spel door. Ryan pikt de bal op, maakt een beweging naar de buitenkant en schiet vervolgens raak; 1-0 voor Zwaluwen. Vlak voor de korte pauze krijgt Brielle nog een grote kans maar de bal verdwijnt net langs de (voor ons) goede kant van de paal. Inmiddels is Bilal ook aanwezig. Na de pauze blijven de beide teams aan elkaar gewaagd. Een lange pass van Tygo komt terecht bij Ryan en ook nu schiet hij weer raak waardoor de stand op 2-0 komt. Brielle krijgt enkele (grote) kansen maar de spelers weten deze niet te benutten. Nadat we een aantal keren goed zijn weggekomen gaat het nu wel mis. Bij een aanval van Brielle geven we te veel ruimte weg en bewegen we niet naar de bal toe. Hierdoor krijgt een speler van Brielle erg veel tijd om te schieten. Waar eerdere pogingen steeds net naast ons doel gingen of Jayden deze wist te stoppen is het nu wel raak. Een beetje onnodig wordt het 2-1. De rust komt er aan maar het lukt niet om de voorsprong mee te nemen. Onze verdedigers zijn opnieuw erg vriendelijk. Nadat er een verdediger wordt uitgespeeld krijgt de speler van Brielle opnieuw alle tijd en ruimte om een hoek uit te zoeken. Jayden is dan ook kansloos op het schot. Met een 2-2 stand gaan we de rust in. Het weer is heerlijk en beide teams blijven op het veld om de limonade op te drinken. Tijdens de rust wordt de spelers van Zwaluwen meegegeven om wat feller in de duels te zijn en beter mee terug te lopen na balverlies.

Als de tweede helft van start gaat probeert Zwaluwen weer het initiatief te nemen. We moeten wel op de tegenaanval van Brielle blijven letten maar gelukkig speelt Tygo een prima wedstrijd en haalt hij als verdediger heel veel ballen weg en wint hij veel van zijn duels. Als Wesley de bal in de diepte naar Ryan passt komt Ryan oog in oog met de keeper te staan, de keeper lijkt de bal te pakken maar Ryan lobt de bal over de handen van de keeper. Zo komt Zwaluwen op een 3-2 voorsprong. Na dit doelpunt komen we meer onder druk te staan maar de verdediging met Jayden, Tygo, Bilal en Abdimajid geeft geen doelpunten weg. Veel duels worden op het middenveld uitgevochten en van echte kansen is in deze periode geen sprake. We gaan de laatste korte pauze in met een 3-2 voorsprong. Met nog 10 minuten en een kleine voorsprong wordt de jongens verteld elkaar goed te helpen. Het zou jammer zijn als we de voorsprong niet vast konden houden …. Brielle dringt wel aan zonder echt gevaarlijk te worden. Als Zwaluwen via Wesley, Bilal en Mazin aanvalt krijgt de verdediging van Brielle de bal niet weg. Uiteindelijk weet Wesley de bal bij Mazin te krijgen en als de bal dan in het doel geschoten wordt komen we op een comfortabele 4-2 voorsprong, althans je zou zeggen dat het een comfortabele voorsprong is. Niet veel later komt Brielle terug in de wedstrijd als we niet goed ingrijpen krijgt een speler van Brielle weer te veel tijd en wordt het weer spannend; 4-3. De druk neemt toe maar we maken het onszelf vooral moeilijk door niet goed te reageren. Bij een tweetal hoekschoppen lopen we niet naar de bal toe waardoor een speler van Brielle te veel ruimte krijgt. Deze twee pogingen lopen op niets uit maar bij een derde poging is het wel raak Ondanks dat er vanaf de zijkant door de coaches wordt geroepen om naar de bal toe te gaan blijft iedereen weer staan met de gelijkmaker van Brielle als gevolg. Na dit doelpunt lijkt er iets in het team te knakken, van samenwerking is geen sprake meer. Bij een aanval van Zwaluwen staan 4 spelers voor de bal maar geen van allen rent terug als de bal wordt verloren. Als onze laatste man eenvoudig wordt uitgespeeld komen drie spelers van Brielle op Jayden af. We komen erg goed weg dat de bal er niet in gaat. We beginnen nu ook op elkaar te mopperen en dat komt ons spel zeker niet ten goede. Helaas komen we toch op achterstand als een speler van Brielle de bal krijgt, de verdediging niets doet en Jayden kansloos laat. Een 4-2 voorsprong wordt zo een 4-5 achterstand. Vlak voor tijd wordt het ook nog 4-6. Na afloop nemen beide teams hun strafschoppen en daar zijn nog een aantal mooie doelpunten te zien.

Vandaag werd weer eens duidelijk dat voetbal een teamsport is waarin je goed moet samenwerken. Als dit minder is dan kan het zijn dat een voorsprong eindigt in een (onnodig) verloren wedstrijd. Weer een goede leer en op naar de volgende wedstrijd !

Bilal in duel met een speler van Brielle