Zwaluwen JO19-3 weet achterstand om te buigen in overwinning

29 oktober VDL JO19-1 – Zwaluwen JO19-3   1-0 (1-3). – Na een aantal vrije weken en een bekerwedstrijd werd vandaag de competitie hervat in een uitwedstrijd tegen VDL uit Maassluis. De wedstrijd van vorige week zat nog vers in het geheugen. We speelde een prima wedstrijd waar we met 4-1 voorkwamen en de tegenstander er totaal niet aan te pas kwam. Tot we in elkaar storten en we vijf minuten voor tijd plotseling tegen een 4-5 achterstand aankeken om er uiteindelijk nog een gelijkspel uit te slepen. Vandaag dus zaak om 90 minuten te blijven voetballen. Als de scheids fluit om te beginnen kan het aftasten beginnen en zien we twee ploegen die aardig aan elkaar gewaagd zijn. Wat meteen opvalt is dat de bal keihard is en lijkt op een blok beton. Maar na een minuut of tien is het Zwaluwen wat sterker wordt en veelvuldig op de helft van VDL speelt. Toch is de eerste kans voor de blauwe mannen uit Maassluis (nee geen smurfen) als hun spits met zijn punt van de schoen een lange bal weet te toucheren. Gelukkig staat Dylan alert klaar om met een mooie redding zijn doel schoon te houden. Zwaluwen wordt sterker en krijgt meer kansen. Uit een corner kopt Youri de bal over en uit een voorzet van de sterk spelende Ruben op Rico weet hun keeper de bal uit de hoek te tikken. Ondanks een sterker Zwaluwen is wordt het spel steeds rommeliger. Veel ballen worden uitgeschoten met als gevolg veel dode spelmomenten. Dan weer een prima voorzet van Rens op Rico maar gaat de bal voorlangs en als Youri Rens vrijspeelt komt de bal in de kluts terecht en gaat hij via de keeper naast. Het is steeds net niet en de laatste pass zit er gewoon niet in. Dan in minuut 31 komt VDL er een keer uit en weet onze zestien te bereiken en waar we met z’n allen gaan staan kijken en niet ingrijpen komt VDL op een 1-0 voorsprong. Geen paniek we zijn toch sterker, maar plots zit VDL in de wedstrijd. Dan de tweede helft met wind mee zien we een Zwaluwen wat op zoek gaat naar de gelijkmaker, maar spelen we wel ver onder ons niveau. Spannend is het wel. Als de grens en scheids van VDL ook nog een beetje warrig gaan doen is het bij vlagen niet om aan te gluren. Wat wel positief is dat onze mannen erin blijven geloven en voor iedere meter willen knokken. Na 69 minuten is daar dan eindelijk onze eerste goal als Mees naast zich Rico op ziet duiken en afgeeft. Net buiten de zestien schiet Rico de bal heerlijk in het hoekie en staan we weer gelijk. Dit geeft de jongens moed en gaan op zoek naar de overwinning. Een kans voor Rens gaat naast en niet veel later een corner voor ons en legt Dani de bal op het hoofd van Mees. De kopbal van Mees valt lekker bij de 2e paal binnen en staan we met 1-2 voor. Ondanks het vertoonde spel een terechte voorsprong. Dan opeens een kwartier voor tijd komen we met 10 man te staan als Thomas een terechte gele kaart krijgt en voor 10 minuten op de bank plaats kan nemen. Gelukkig volgt VDL dit voorbeeld door Allard in hun eigen zestien neer te beuken en kan er bij VDL ook een man af. Nu weet ik niet of er in de afgelopen week wat regels zijn veranderd, maar als je in de zestien wordt neergehaald en de dader een gele kaart krijgt is het volgens mij een strafschop en geen achterbal. Maar goed mondje dicht tegen de scheids zoals de coach van VDL ons heeft geleerd dus gaat de wedstrijd verder. VDL wordt niet meer gevaarlijk en uiteindelijk is het Rens die in de slotseconde de eindstand bepaalt met een lekkere schuiver in de verre hoek op 1-3. O ja Jesse gaf de assist. De drie punten in de knip, en op naar volgende week.