Zwaluwen JO17-1 laat zich zien in de 1e klasse!

In de zomerstop van 2018 is dit team samengesteld om lekker met elkaar te trainen en voetballen als niet selectieteam. De meeste spelers waren in de voorgaande jaren verdrongen naar de niet selectieteams, sommige gestopt en weer anderen speelde bij een andere club. Na vele telefoontjes en appjes kwamen een aantal spelers weer terug naar Zwaluwen om in het vriendenteam te gaan voetballen. In de onderbouw zaten deze spelers eigenlijk elk seizoen gewoon in het 1e of 2e selectieteam maar mede door het spelers en trainers van buitenaf halen vielen deze jongens de voorgaande jaren steeds buiten de boot (selectie) omdat er een ander beleid werd gevoerd. Nu alle gelukszoekers de uitgang weer hebben gevonden komen deze spelers weer in beeld en zijn ze sinds vorig seizoen dus de JO17-1. Het team begon een seizoen geleden in de 3e klasse en promoveerde na de najaars competitie naar de 2e klasse.
De zomerse transferperiode overleefde het team probleemloos. Er vertrokken 3 spelers die weer terug keerden naar hun andere sportteam en er werden 3 nieuwe spelers toegevoegd aan het team waaronder ook weer een gestopte speler. Het team is dit seizoen begonnen in de 2e klasse en na een topprestatie (1x verloren) eindigde de jongens als 2e in de najaars competitie waardoor ze nu hun kunsten vertonen in de 1e klasse.
Ook in de 1e klasse staan de jongens voorlopig hun mannetje want na 3 wedstrijden staan ze keurig, en nog ongeslagen op de 3e plaats met 5 punten uit 3 wedstrijden. Hopelijk wordt voor deze groep volgend seizoen nu echt de andere koers gevaren want er zit weldegelijk genoeg talent bij Zwaluwen als je ze maar het vertrouwen en de kans geeft!
Zwaluwen wil weer ”de club” van Vlaardingen worden waar met plezier wordt gevoetbald en met betrokken ouders die iets voor de club willen doen. Mijn advies; steek veel energie in de huidige leden en zeker in deze JO17 groep want met 13 HOLYbewoners en 2 spelers van de buren uit Schiedam voldoet dit team (spelers en ouders) toch ruimschoots aan de nieuw te varen koers…
Wees trots op wat je hebt en niet bedroeft om wat je niet hebt!