Zwaluwen JO11-3 komt beter voor de dag

Vlaardingen, 7 september 2019 – Na de wedstrijd van afgelopen woensdag hadden we wat goed te maken. Met dezelfde spelers en dezelfde opstelling begon Zwaluwen JO11-3 tegen Brielle JO11-5G. En jawel, vlak voor het begin van de wedstrijd gaat het weer (hard) regenen.

Zwaluwen begint goed aan de wedstrijd. De spelers van Brielle worden vroeg vastgezet waardoor we al snel kansen krijgen. Beter gezegd, na goed voorbereidend werk van Naïl zorgt Ryan al in het begin van de wedstrijd voor de 1-0. Door goed samen te werken zorgen Tygo, Shayr, Naïl en Ryan er voor dat Brielle weinig balbezit heeft en als er iemand voorbij het middenveld dreigt te komen staan Hosi, Mazin en Abdimajid klaar om de bal te veroveren. In korte tijd krijgen we een aantal kansen maar zit het geluk niet mee. Een poging van Ryan wordt van de lijn gehaald waarna Naïl naast schiet, een voorzet vanaf de zijkant schiet door en Brielle heeft geluk dat Naïl de buitenkant van de paal raakt, Shayr krult de bal net langs de verkeerde kant van de paal en een pass van Mazin wordt door niemand aangeraakt en gaat maar net naast het doel. Zwaluwen is heer en meester en het is wachten op meer doelpunten. Een mooi voorbeeld van het goede samenwerken is dat de keeper van Brielle de bal niet kwijt kan omdat al zijn teamgenoten vast worden gezet door de spelers van Zwaluwen. Het levert Zwaluwen snel de bal weer op en een nieuwe aanval wordt weer opgezet. Dat het 2-0 wordt is gezien het spelbeeld niet vreemd. De keeper van Brielle heeft nog een antwoord op het schot van Ryan maar in de rebound weet Naïl alsnog te scoren. Verdedigend laten Mazin, Hosi en Abdimajid goede acties zien en ook Tygo, Shayr, Naïl en Ryan weten elkaar steeds beter te vinden. Tijd voor een korte pauze. Het gaat zeker niet verkeerd maar de jongens krijgen te horen dat er nog beter vrijgelopen moet worden wanneer een teamgenoot de bal heeft. Lang hoeven we niet op een derde doelpunt van Zwaluwen te wachten. De bal komt via Naïl voor de voeten van Ryan. Hij schiet en via de binnenkant van de paal rolt de bal naar de andere kant en gaat via de tweede paal in het doel waardoor de stand op 3-0 komt. Het blijft ook in dit gedeelte van de wedstrijd nagenoeg éénrichtingsverkeer naar het doel van Brielle. Voor Aden is er, op een paar terugspeelballen na, weinig tot niets te doen. Een voorzet van Tygo schiet door waarna Ryan naast schiet. Brielle krijgt een vrije trap welke niet onaardig wordt ingeschoten maar Aden kan redding brengen. De 4-0 komt van de voet van Naïl nadat een poging van Ryan nog werd gestopt door de keeper. Zwaluwen laat leuk voetbal zien met veel beweging. Ondanks het overwicht en mogelijkheden blijft de ruststand 4-0.

Na de limonade in de kleedkamer opgedronken te hebben beginnen we de tweede helft iets anders. Mazin speelt voorin, Tygo op het middenveld en Shayr achterin. Gelukkig is het inmiddels weer droog geworden. Of het aan de iets andere speelwijze heeft gelegen zal nooit bewezen worden maar aan het begin van de tweede helft gaat het wat score betreft best hard. Bij een aanval is Mazin het eindstation. In eerste instantie wordt zijn poging nog gestopt maar als de bal blijft hangen weet Mazin de bal alsnog in het net te schieten; 5-0. De verdediging van Brielle kan een pass van Ryan niet onderscheppen. Naïl ontvangt de bal en schiet de 6-0 langs de keeper. Als er vanuit de verdediging een aanval wordt opgezet komt de bal via Shayr en Ryan bij Tygo en opnieuw is het raak. Na een mooie aanval zorgt Tygo met een lage schuiver voor de 7-0. Dan bijt Brielle iets meer van zich af. Ze krijgen iets meer balbezit en proberen richting het doel van Aden te gaan. Verdedigend komen Hosi en Abdimajid echter zelden in de problemen en door de snelheid van Shayr hebben we achterin een extra wapen. Kortom, voor Aden blijft het een rustige ochtend. Er wordt beter vrijgelopen waardoor een speler met de bal meer afspeelmogelijkheden heeft. Hierdoor wordt het voor de spelers van Brielle lastiger om alles te kunnen belopen. Daarnaast houden we vrijstaande spelers goed in de gaten waardoor het goed staat en door fel te jagen komen we snel weer in balbezit. Als je hier nog de mooie aanvallen bij optelt die we hebben gezien dan is het een geslaagde voetbalochtend voor de jongens (en supporters) van Zwaluwen. Tijd voor de laatste korte pauze. In het laatste gedeelte van de wedstrijd spelen we hetzelfde als in de eerste helft. De score wordt door Tygo verder opgevoerd. Na een goede en snelle aanval zorgt hij voor de 8-0. Niet alle kansen zijn raak. Zo wordt Ryan door een prachtige pass van Shayr vrij voor de keeper gezet. Helaas heeft hij iets te veel tijd nodig waardoor er uitverdedigd kan worden. Een goede pass van Ryan levert Tygo een grote kans op maar zijn schot gaat recht op de keeper af. Tussendoor komt Brielle terug tot 8-1. Lichtzinnigheid achterin laat een speler van Brielle ontsnappen. Als ook Aden half ingrijpt wordt hij omspeelt en wordt de kans, ik kan niet anders zeggen, keurig afgerond. Zonde, dit tegendoelpunt was niet nodig. Vlak voor tijd heeft Shayr nog een goede pass in huis richting Naïl. Jammer genoeg gaat zijn schot naast het doel. Hierna klinkt het laatste fluitsignaal en is de wedstrijd afgelopen. Eindstand: 8-1.

In vergelijking met afgelopen woensdag was het vandaag een heel stuk beter. Uiteraard is er nog ruimte voor verbetering maar het vertoonde spel liet in ieder geval een vooruitgang zien. Hopelijk kunnen we dit volgende week weer met z’n allen brengen.