Welkom bij vvZwaluwen

V.V. Zwaluwen
Zwaluwenlaan 500
3136VH Vlaardingen
010-4749436
info@vvzwaluwen.nl

Postadres:
Postbus 6009
3130DA Vlaardingen

Adres

Zwaluwen JO10-3 wint Spuicup !

Spijkenisse, 1 juni 2019 – Vandaag het eerste toernooi voor Zwaluwen JO10-3; de Spuicup bij vv Hekelingen. Onze tegenstanders zijn vv Hekelingen JO10-4, WIK JO10-2 en VELO JO10-7. Onze eerste wedstrijd zou om 9:50 beginnen. Ten minste, dat was de planning …

Verrassing 1; we beginnen niet om 9:50 maar plotseling om 9:30. Verrassing 2; VELO is niet aanwezig dus spelen we twee keer tegen vv Hekelingen en WIK. Snel gaan we naar het veld om onze eerste wedstrijd tegen WIK JO10-2 te spelen. Op het veld waar we moeten spelen is echter een andere wedstrijd aan de gang. Dan maar naar het veld er naast. Onze jongens staan klaar maar waar is onze tegenstander ? Best vreemd aangezien ze al een wedstrijd tegen vv Hekelingen hadden gespeeld (6-4 winst voor WIK). Na wat vragen en zoeken kan dan eindelijk de wedstrijd, met 10 minuten vertraging, beginnen. De Spuicup is voor Zwaluwen JO10-3 begonnen !

Omdat de tenues wel heel erg op elkaar lijken (alleen de sokken verschillen iets) spelen onze jongens met het shirt binnenstebuiten. Als WIK de aftrap heeft genomen zet Zwaluwen meteen druk op de bal. De spelers van WIK hebben hier zichtbaar moeite mee en komen al snel 0-1 achter te staan. Wesley weet de bal te veroveren en schiet vervolgens hard en laag raak. Het speelbeeld verandert niet. Tygo, Jayden, Ryan en Wesley zetten voorin al snel druk waardoor onze verdediging (Abdimajid en Mazin) het erg rustig heeft. Zwaluwen komt op 0-2 als Ryan de bal naar Wesley passt. Opnieuw heeft de keeper geen kans op het schot. Niet veel later zorgt Tygo voor de 0-3 na een pass van Wesley. Hierna komt WIK er af en toe uit maar wordt er prima verdedigd. Aden krijgt helemaal niets te doen. Vlak voor tijd nog een prachtig doelpunt van Ryan. Aan de rechterkant van het veld raakt hij de bal heerlijk met zijn wreef. De bal vliegt met een streep in de linkerbovenhoek waarmee de eindstand op 0-4 wordt bepaald. Hierna is de wedstrijd ook meteen afgelopen. Het waren 10 fijne minuten …

We mogen gelijk door naar de volgende wedstrijd. Vv Hekelingen JO10-4 is nu de tegenstander. Zwaluwen begint ook nu weer goed aan de wedstrijd. Hekelingen wordt al snel onder druk gezet en ook dit team heeft daar veel moeite mee. De 0-1 laat niet al te lang op zich wachten. Na we kleine kansen en meerdere hoekschoppen is het raak. Na een hoekschop  probeert Hekelingen er uit te komen. Ryan zet echter goed druk en schiet de bal vervolgens langs de keeper. Hierna een mogelijkheid voor Hekelingen maar deze gaat naast. Zwaluwen blijft verzorgd voetballen en is de bovenliggende partij. Tygo heeft de bal aan rechterkant van het veld en ziet Jayden vrij staan. De pass die volgt is op maat en Jayden zorgt voor de 0-2. Niet veel later is het opnieuw Tygo met een goede pass. Dit keer is Ryan het eindstation en opnieuw vliegt de bal in het net; 0-3. Hekelingen probeert wat terug te doen maar wederom gaat het schot naast. Aan de andere kant heeft Ryan pech met een schot op de paal. Als Wesley de bal op het middenveld heeft ziet hij Jayden vrij staan. Met een slimme pass door het midden weet hij Jayden te bereiken. Eenvoudig zorgt Jayden voor de 0-4. Het goede spel van Abdimajid, Wesley, Tygo, Ryan, Mazin en Jayden zorgt er voor dat Hekelingen erg weinig kansen krijgt en dat Aden het moet doen met enkele doeltrappen en een paar eenvoudige ballen. Kansen blijven er komen voor Zwaluwen maar niet alles levert een doelpunt op. Via Wesley komt de bal bij Jayden. Zijn schot gaat echter op de paal waarna de bal via een speler van Hekelingen opnieuw op de paal komt en daarna weg wordt gewerkt. Met een afstandsschot heeft Wesley wel succes waarmee de stand op 0-5 komt. Vlak voor tijd waagt Hekelingen nog een poging maar ook dit schot gaat naast. Met twee overwinningen is Zwaluwen goed aan het toernooi begonnen !

Na ruim een uur pauze treden we weer tegen WIK JO10-2 aan. We mogen, opnieuw met het shirt binnenstebuiten, de aftrap nemen en dan zien we aan de kant van WIK toch een drietal andere spelers. Navraag of er toevallig andere jongens in het veld staan levert het antwoord “nee hoor, deze stonden er net ook in” op. Vreemd. Terug naar de wedstrijd. WIK geeft veel meer tegenstand en het is een spannende wedstrijd met gevaar voor beide doelen. Als we achterin onnodig de bal verliezen levert dit niet alleen een kans voor WIK op maar ook een doelpunt. Onze eerste tegentreffer levert ook meteen een achterstand op. Het spel van Zwaluwen is wat minder dan in de eerdere wedstrijden maar dat heeft ook met de tegenstander te maken die het ons moeilijk maakt. Wesley krijgt een kans om te schieten maar de poging gaat naast. Beide teams zijn aan elkaar gewaagd al is WIK de gevaarlijkste. Aden heeft een goede redding in huis na een grote kans voor WIK. Wesley kan opnieuw aanleggen en ditmaal gaat het schot maar net naast. WIK blijft ook gevaarlijk en raakt de paal. Hierna krijgen wij een aantal grote kansen maar gaat een schot via de vingertoppen van de keeper op de lat en raakt Ryan de bal totaal verkeerd waardoor het schot niet richting het doel gaat. Het geluk zit ook niet mee als Jayden vanuit een moeilijke hoek op doel schiet. De bal gaat richting de verre hoek maar gaat net voorlangs. WIK krijgt ook een aantal grote kansen. Van dichtbij weet Aden met een knappe reflex de bal te stoppen, een schot van een speler van WIK gaat snoeihard op de onderkant van de lat, na een hoekschop wordt de bal maar net naast gekopt en als laatste brengt Aden met een fraaie duik redding op een schot. De tijd gaat inmiddels dringen en met slechts een 0-1 stand kan het nog alle kanten op. Zwaluwen zet nog een keer aan en dit levert een intrap op vlakbij het doel van WIK. Tygo kijkt en ziet Jayden vrij staan voor het doel. De voorzet komt en Jayden glijdt naar de bal toe. Hij komt een teenlengte tekort om de gelijkmaker in het doel te tikken. Deze wedstrijd wordt nipt verloren. Een tweede navraag heeft inmiddels opgeleverd dat WIK met zowel JO10-1 als JO10-2 speelt en dat spelers, indien nodig en het kan, heen en weer worden geschoven. Dit verklaart het spel van WIK in de tweede wedstrijd wel en is eigenlijk een compliment voor onze jongens !

Er wacht nog een laatste wedstrijd tegen vv Hekelingen JO10-4 en voor het mooie moet er gewonnen worden. Het liefst met veel doelpunten. Het begin is nog een beetje weifelend. Het is wat slordig en er wordt niet goed gekeken. Een kans van Tygo gaat naast. Hierna volgen er nog wat kleine kansen maar deze gaan naast of worden gestopt door de keepster van Hekelingen. Ook al is het spel in het begin wat minder, Mazin en Abdimajid komen amper in de problemen. Als Jayden de paal raakt is Tygo er snel bij om alsnog de 1-0 in het net te schieten. Het doelpunt lijkt te helpen want het spel van Zwaluwen wordt een stuk beter en de doelpunten volgen redelijk snel na elkaar. Tygo onderschept de bal en zorgt voor de 2-0. 3-0 wordt het na een schot van Wesley in de verre hoek en een uittrap van Aden komt bij Tygo terecht waarna hij de 4-0 langs de keeper schiet. Hekelingen komt ondertussen niet verder dan een paar rolletjes richting het doel van Aden. Onze keeper heeft hier dan ook geen moeite mee. Na een pass van Tygo krijgt Ryan nog een grote kans maar zijn schot gaat ruim over het doel. Er wordt een lichte overtreding gemaakt op een speler van Hekelingen. De vrije trap die hieruit volgt komt op de lat terecht. Tygo krijgt de bal en sprint richting het doel van Hekelingen. Tegenstanders kunnen hem niet inhalen en als ook de keepster kansloos is op het schot komt de stand op 5-0. Een heerlijk counterdoelpunt ! Wesley zorgt voor de 6-0 na een lange pass van Jayden. Op het middenveld weet Abdimajid de bal onderscheppen en passt naar een teamgenoot. Uiteindelijk komt de bal bij Tygo terecht aan de rechterkant van het veld. Met een raak schot wordt het al weer 7-0. Jayden verovert de bal en als de bal voor de voeten van Wesley komt is het weer raak. Rechts is niet zijn favoriete been maar toch haalt hij doeltreffend uit; 8-0. Hekelingen doet wat terug. Een hoekschop komt gevaarlijk voor het doel en via via verdwijnt de bal in de korte hoek langs Aden. De eindstand wordt echter niet 8-1 maar 9-1. In een mooie aanval wordt de bal via Wesley, Jayden en Mazin van de linkerkant naar de rechterkant gespeeld. Tygo staat daar goed opgesteld en maakt het laatste doelpunt van de wedstrijd.

Om ons van toernooiwinst af te kunnen houden zal WIK JO10-2 met heel ruime cijfers moeten winnen van vv Hekelingen JO10-4. WIK komt, zonder de spelers uit JO10-1, echter niet verder dan 7-6 waardoor Zwaluwen JO10-3 de Spuicup te pakken heeft !

Fris gedoucht, de jongens van Zwaluwen JO10-3 met de beker. Vlnr Tygo, Ryan, Wesley, Jayden, Abdimajid en Aden. Op de foto ontbreekt Mazin.