Welkom bij vvZwaluwen

V.V. Zwaluwen
Zwaluwenlaan 500
3136VH Vlaardingen
010-4749436
info@vvzwaluwen.nl

Postadres:
Postbus 6009
3130DA Vlaardingen

Adres

Zwaluwen JO10-3 kent weinig moeite met VFC

Vlaardingen, 29 september 2018 – Vandaag stond voor ons Zwaluwen JO10-3 een uitwedstrijd gepland tegen VFC JO10-5. Voor de oplettende lezer komt deze tegenstander erg bekend voor. Dat klopt. Drie weken geleden speelden we voor de beker ook (uit) tegen VFC en wisten toen met ruime cijfers te winnen. Zou het vandaag ook zo gaan ?

Aangezien beide teams ruim in de spelers zaten werd er besloten om zeven tegen zeven te gaan spelen. VFC trapt af maar het is gelijk Zwaluwen wat voor gevaar zorgt. Het eerste schot op het doel van VFC gaat nog voorlangs maar al snel komen we op een voorsprong. Met wat hulp aangezien de 0-1 een eigen doelpunt is. Hierna gaat Zwaluwen door en de 0-2 laat niet lang op zich wachten. Een schot van Ryan komt op de binnenkant van de paal maar gaat via de keeper alsnog in het doel. We blijven fel en krijgen meerdere kansen maar Ryan, Jayden en Tygo komen niet tot scoren. Voor Aden is het erg rustig aangezien de verdediging met Abdjimajid en Mazin alles onder controle heeft. De middenvelders en aanvallers wisselen vaak van positie waardoor Naïl, Tygo, Jayden en Ryan zowel hun kansen krijgen voor het doel als ballen afpakken en hard werken op het middenveld. Als Jayden Tygo met een pass weet te vinden en laatstgenoemde doeltreffend afrond wordt het 0-3 en niet veel later maakt Tygo ook de 0-4 als VFC de bal niet weg weet te krijgen bij het doel. Aan de andere kant moet Aden het alleen doen met terugspeelballen. Tijd voor een korte pauze. Het gaat redelijk eenvoudig en dit is ook aan de jongens en de coach te merken; iedereen is erg ontspannen. Als de wedstrijd wordt hervat bijt VFC meer van zich af en dit resulteert bijna in een doelpunt. De bal wordt direct vanaf de intrap hoog in ons doel geschoten. Een mooie goal maar het telt niet. Inmiddels zijn Hosi en Wesley ook in het veld gekomen. In plaats van 1-4 wordt  het 0-5. Een hoekschop van Wesley komt bij Ryan terecht, zijn schot wordt nog geblokt door de verdediging maar komt vervolgens weer voor de voeten van Wesley. Het schot wat volgt is onhoudbaar voor de keeper en de bal ploft tegen de touwen in het doel. Voor VFC is er geen doorkomen aan. De meeste aanvallen stoppen al bij het middenveld en als ze er doorheen komen hebben we met Hosi, Abdimajid en Mazin een betrouwbare verdediging. Na een pass van Ryan scoort Wesley de 0-6 en als Mazin een keer mee naar voren gaat weet hij met een mooi schot hoog in het doel voor de 0-7 te zorgen. We weten elkaar goed te vinden met passes maar zijn voor het doel vaak slordig. Met wat meer overzicht en rust had er nog meer ingezeten. Krijgt Aden dan helemaal niets te doen ? Jawel, vlak voor de rust lijkt een goed schot in de hoek te verdwijnen maar met een knappe redding tikt onze keeper de bal naast het doel. De daaruit volgende hoekschop levert niets op waarna beide teams toe zijn aan een welverdiende beker limonade.

Aan het begin van de tweede helft probeert VFC aanvallender te voetballen en druk te zetten maar Zwaluwen komt hier steeds uit en als Ryan Naïl met een pass weet te bereiken wordt het 0-8. Het eerste doelpunt voor Naïl ! Het wordt er voor VFC niet leuker op als Jayden met een fraaie actie aan de zijkant de bal over een verdediger heen speelt en vervolgens doeltreffend uithaalt; 0-9. Hierna breekt er een slordige fase aan waarin beide teams vaak niet verder komen dan hotseknotsbegoniavoetbal op het middenveld. Vreemd genoeg weet VFC wel tot scoren te komen. Een speler lijkt de bal met de armen voor zijn lichaam (hands?) mee te nemen, wat ook door onze spelers wordt aangegeven, maar het spel gaat door. Vervolgens komt er een boogbal die zo over Aden in het doel beland; 1-9. Na dit doepunt en de slordige fase komt Zwaluwen weer tot beter en verzorgd voetbal maar de keepster (in de rust is er van keeper gewisseld) van VFC staat ons meerdere keren in de weg. Meerdere schoten van Jayden, Naïl, Ryan, Mazin, Wesley en Tygo gaan naast of belanden in de handen van de prima keepende doelvrouw. Ook wordt er nog een doelpunt van Tygo (terecht) afgekeurd. Toch is het Tygo die weet te scoren als de bal via Naïl en Jayden bij hem terechtkomt en zo komt de stand op 1-10. De tijd gaat snel want het is alweer tijd voor de laatste korte pauze. Zwaluwen begint wat nonchalanter te voetballen en verliest vaker de bal. VFC komt hierdoor iets beter in de wedstrijd, zonder dat het echt gevaarlijk wordt voor het doel van Aden (die nog steeds erg weinig te doen heeft). Hosi,  Abdimajid en Mazin moeten iets vaker verdedigend optreden en doen dit goed. Dan is het weer de beurt aan Zwaluwen. Jayden zet met een hakbal de verdedigers van VFC op het verkeerde been en weet zo Tygo te bereiken. Als Tygo vervolgens de keepster weet te passeren wordt het 1-11. Wat we in de eerste wedstrijd ook al een keer zagen, gebeurd nu ook weer. Vanaf de aftrap schiet een speler van VFC direct op ons doel. De bal wordt niet aangeraakt en gaat ruim naast het doel. Wat volgt is geen doeltrap maar een hoekschop ?!? Gelukkig levert dit voor VFC niets op. Naïl zorgt met een mooi schot in de bovenhoek voor de 1-12 waarna we wat spel betreft terug bij de F’jes lijken te zijn. Als een speler de bal heeft duiken er meteen meerdere spelers op. Het ziet er niet altijd even fraai uit maar levert ons wel veel ruimte op. Eerst raakt Jayden nog de buitenkant van de paal maar vlak voor tijd is het wel raak. Ryan heeft de bal aan de zijkant en krijgt gezelschap van vier spelers van VFC. Hij behoudt het overzicht en speelt de bal naar de geheel vrijstaande Jayden. Jayden schiet eenvoudig raak en bepaald de eindstand op 1-13. Tijdens de afsluitende strafschoppen weet Aden zich te onderscheiden door meerdere strafschoppen achter elkaar te pakken.

Net zoals in de beker wisten we ook vandaag ruim te winnen van VFC. Als beide wedstrijden met elkaar worden vergeleken dan heeft Zwaluwen JO10-3 weer een aantal stappen gemaakt. We weten elkaar steeds makkelijker te vinden en het wordt steeds duidelijker wie op welke positie het best tot z’n recht komt. Een ontwikkeling die erg leuk is om te volgen !

Ryan in duel met een speler van VFC