Welkom bij vvZwaluwen

V.V. Zwaluwen
Zwaluwenlaan 500
3136VH Vlaardingen
010-4749436
info@vvzwaluwen.nl

Postadres:
Postbus 6009
3130DA Vlaardingen

Adres

Zwaluwen JO10-3 kent geen genade

Vlaardingen, 4 mei 2019 – Vakantie en voetbal blijft een lastig verhaal. Als dan ook Abdimajid met een polsbreuk (beterschap !) wordt gemist kom je al snel spelers tekort. Gelukkig wilden Jasper en Raphael (super, bedankt jongens !) graag met Zwaluwen JO10-3 tegen Excelsior Maassluis JO10-3 meedoen.

De eerste aanval van de wedstrijd is nog voor de gasten uit Maassluis maar gevaarlijk wordt het niet aangezien Zwaluwen deze in de kiem weet te smoren, zoals veel aanvallen van Excelsior in de eerste helft. Onze jongens nemen hierna het heft in handen en komen al vroeg in de wedstrijd op een 1-0 voorsprong. Jayden weet met een goede pass Tygo te vinden waarna Tygo weet te scoren. Doordat Tygo, Bawar, Ryan, Jasper, Raphael en Jayden er steeds kort opzitten komt Excelsior niet aan voetballen toe. Het is wachten op meer doelpunten van Zwaluwen. Jasper is er na een goede actie dichtbij maar zijn poging gaat over het doel. Na een periode waarin het thuisteam als team goed druk zet en duidelijk de betere is, bijt Excelsior van zich af. Aden weet echter eenvoudig redding te brengen en een volgende poging gaat ruim naast ons doel. De 2-0 komt van de voet van Ryan als een voorzet van Raphael voor het doel van Excelsior blijft hangen en niet weggewerkt kan worden. Op het veld is het niet echt spannend maar in de stand komt de spanning wel terug als een speler van Excelsior de bal, na een goede aanval, hard langs Aden in het doel schiet; 2-1. Lang kan Excelsior niet van het doelpunt genieten. Een uittrap van Aden schiet door en Tygo is als de kippen bij om de 3-1 in het net te schieten. Een lichte overtreding levert de gasten een vrije trap op maar er komt verder niets uit. Dan laat Jasper zijn kunsten zien. Hij komt op aan de linkerkant van het veld, poort onderweg nog een tegenstander en loopt door tot de achterlijn. Helaas levert deze actie geen doelpunt op maar fraai was het wel. Even later zorgt Jasper alsnog voor de 4-1. Tijd voor een korte pauze. Er hoeft niet veel gezegd te worden door Lieke aangezien de jongens in het veld onderling alles regelen en dit uitstekend gaat. Na de onderbreking blijft Zwaluwen goed voetballen en de 5-1 is hier een mooi voorbeeld van. Jasper geeft, na een goede actie aan de zijkant van het veld, een voorzet waarna Tygo afrond. Hierna krijgt Zwaluwen een aantal kansen maar wil de bal er niet in. Jayden schiet net naast en een volgende poging gaat recht op de keeper af. Tygo weet een uittrap van de keeper te onderscheppen maar ziet de bal net langs de verkeerde kant van de paal gaan. Een mooie aanval van Bawar, Raphael en Jayden, waarmee ze door de verdediging van Excelsior heen gaan, zet Jayden vrij voor het doel. Jayden weet hier wel raad mee en zorgt voor de 6-1. Excelsior Maassluis doet wat terug. Na een goede aanval wordt de bal met een sliding knap achter Aden in het doel gewerkt waardoor de stand op 6-2 komt. De gasten uit Maassluis zetten weer een aanval op maar Jasper voorkomt met een goede verdedigende actie dat het gevaarlijk wordt. Vlak voor de rust zorgt Tygo, na een pass van Jasper voor de 7-2. Hierna is het tijd voor limonade en wat ontspanning.

Als de tweede helft van start gaat is er in het doel van Excelsior Maassluis en andere keeper te zien en hij gaat het druk krijgen. Is het een ‘bewussie’ of toch iets meer geluk als Jasper, na een voorzet van Jayden, met een voetbeweging de bal in de kruising krijgt ? Geen idee, feit is wel dat het 8-2 staat. Niet lang daarna weet Aden met lange bal Raphael te bereiken. Raphael neemt aan, schiet en scoort de 9-2. Jasper raakt vervolgens de lat en Aden heeft eindelijk weer wat te doen. Hij weet echter simpel te redden. Het spel blijft aan Vlaardingse kant verzorgd. De bal wordt goed rondgespeeld wat regelmatig al bij Aden begint. Tijd voor weer een doelpunt. Jasper passt naar Raphael, laatstgenoemde omspeelt de keeper en tikt de 10-2 in het net. Excelsior probeert het wel maar komt niet verder dan een schot wat gered wordt door Aden en een poging die ruim naast het doel gaat. Een schot van Bawar is hard zat maar gaat helaas recht op de keeper af. Ook in de tweede helft blijft Zwaluwen goed druk zetten en dit levert Excelsior de nodige problemen op bij de opbouw. Met een schot in de korte zorgt Jasper voor de 11-2. Dan twee bijna identieke kansen kort na elkaar. Raphael weet een uittrap van de keeper te onderscheppen maar schiet over. Kort daarna wordt een uittrap van de keeper door Ryan onderschept. Zijn schot gaat recht op de keeper af. Het wordt toch 12-2 als Tygo de bal vanuit een moeilijke hoek in het doel schiet. Het regent niet alleen kansen maar inmiddels ook letterlijk. Gelukkig duurt de bui niet al te lang. De laatste korte pauze is inmiddels al weer aangebroken. Niet voor de eerste keer zien we mooie aanval van Zwaluwen. Bawar geeft een diepe pass op Ryan. Ryan gaat richting de achterlijn, kijkt en legt terug naar Raphael. Met een goed schot schiet Raphael de 13-2 tegen de touwen. Tygo ontvangt een pass van Raphael en maakt de 14-2 waarna Raphael met een afstandsschot voor de 15-2 zorgt. Excelsior laat zich weer even zien maar een gevaarlijke voorzet gaat voorlangs het doel van Aden. Uit een hoekschop van Tygo schiet Jayden naast. Het wordt 15-3 als een speler van Excelsior Maassluis een goede actie bekroond met een doelpunt vanuit een moeilijke hoek. Het slotakkoord is voor Zwaluwen. Raphael zet met een pass door het hart Jayden vrij voor de keeper waarna Jayden koelbloedig afrond en de eindstand bepaald op 16-3. Direct na dit doelpunt klinkt het laatste fluitsignaal. De strafschoppenserie is een stuk spannender dan de wedstrijd maar wordt ook door onze jongens gewonnen.

Met de hulp van Jasper en Raphael werd het een eenvoudige middag voor Zwaluwen. Met goed voetbal werd er afgerekend met Excelsior Maassluis JO10-3. Voor de winterstop werd er nog met ruime cijfers van verloren, al zag dat team er heel anders uit is inmiddels gebleken. Met nog drie wedstrijden te gaan zit het seizoen er al weer bijna op, hopelijk kunnen we nog drie keer knallen !

Spanning voor het doel van Excelsior Maassluis