Welkom bij vvZwaluwen

V.V. Zwaluwen
Zwaluwenlaan 500
3136VH Vlaardingen
010-4749436
info@vvzwaluwen.nl

Postadres:
Postbus 6009
3130DA Vlaardingen

Adres

Zwaluwen gelijk tegen Jodan Boys

In Gouda speelden de twee ploegen een goede en vooral ook spannende partij voetbal tegen elkaar. Jodan Boys had wat vaker het balbezit maar de kansenverhouding woog tegen elkaar op. De thuisploeg begon beter aan de wedstrijd en kwam verdiend op voorsprong, maar Zwaluwen maakte al snel weer gelijk. Jodan Boys kwam na de rust weer voor, maar even later maakte Ricardo Merrelaar er al weer 2-2 van en dat bleek uiteindelijk de einduitslag.

(door Ernest Kegel)

De eerste vijf minuten heeft Jodan Boys de bal in bezit en wordt de eerste kans door doelman Marvin van Tienen geblokt. In de tiende minuut een enorme kans voor Jodan Boys. Via de paal en twee keer Van Tienen lijkt dit tot niets te leiden en grijpen spelers van Jodan Boys in vertwijfeling naar hun hoofd. Scheidsrechter Jobse denkt er anders over en raadpleegt zijn assistent. Deze was meters verwijderd van de achterlijn, maar blijkbaar heeft hij kunnen constateren dat de bal in zijn geheel de doellijn is gepasseerd (1-0). Zwaluwen recht de rug en ziet even later Leon Krznaric de bal voorlangs koppen. Even later een perfecte pass van Dennis van Rijn op Sten Wever, die vervolgens Ricardo Merrelaar bij de eerst paal vindt wiens inzet doelman Marvin Staver kansloos laat (1-1). In de 23e minuut moet Youri Verschoor zich laten wisselen. Even daarvoor is hij met zijn hoofd tegen een reclamebord geklapt en later in het ziekenhuis zal blijken dat hij daarbij een gekneusde oogkas heeft opgelopen. Floris Keizerwaard is zijn vervanger. De eerste helft blijft spannend met iets meer kansen voor Jodan Boys, maar ook Zwaluwen blijft gevaarlijk.

De tweede helft begint identiek aan de eerste. Het bakbezit is voor Jodan Boys en na enkele minuten kopt Fanny Waandels de 2-1 via Van Tienen tegen de touwen. Zwaluwen geeft opnieuw gas en na een prachtige combinatie tussen Sten Wever, Joseph Goncalves en Ricardo Merrelaar schiet de laatste de gelijkmaker tegen het net (2-2). Voor Jodan Boys schiet vanaf een paar meter Levi Marengo een volley over het doel en zorgt een corner van Jesper Gudde voor grote verwarring in het doelgebied van Jodan Boys. De goed ingevallen Floris Keizerwaard speelt een prima partij. In blessuretijd schiet Mo Faouzi nog naast en wordt Goncalves op weg naar het doel nog afgevlagd wegens buitenspel. Een Leuke partij voetbal eindigt zo in een gelijkspel, waar beide partijen zich in zullen kunnen vinden.