Welkom bij vvZwaluwen

V.V. Zwaluwen
Zwaluwenlaan 500
3136VH Vlaardingen
010-4749436
info@vvzwaluwen.nl

Postadres:
Postbus 6009
3130DA Vlaardingen

Adres

Zwaluwen gelijk tegen AFC

Zwaluwen zocht vanaf het begin de aanval en AFC counterde er lustig op los. Er ontstond een vermakelijke partij voetbal, die Zwaluwen vergat te winnen. Voor de zesde keer dit seizoen miste Zwaluwen een penalty en kwam dus niet op voorsprong. Aan de andere kant leverden gevaarlijke counters ook geen doelpunt op, dus bleek de ruststand van 1-1 uiteindelijk ook de eindstand.

(door Ernest Kegel)

Zwaluwen begint voortvarend aan de wedstrijd. Al na enkele minuten schiet Joseph Goncalves na een goede actie hard op de vuisten van doelman Jort Berghuis. Even later soleert Sten Wever langs de achterlijn en geeft een puntgave voorzet op Justin van Mullem die de 1-0 binnenkopt. Zwaluwen gaat door, maar AFC loert op de counter. Eerst schiet Thierry van de Kooye uit de draai recht op de vuisten van Marvin van Tienen en even later verschijnt Mauritsio  Helstone alleen voor het doel. Zijn diagonale schot belandt op de paal. Na een half uur kan Van Mullem de wedstrijd beslissen. Hij passeert Berghuis knap, maar zijn inzet wordt door centrale verdediger Daan Brinkman voor de lijn tegengehouden. Vlak voor rust valt toch de gelijkmaker. Tussen een flink aantal spelers valt de bal voor de voeten van Van de Kooye en de gelijkmaker is een feit (1-1).

Zwaluwen begint furieus aan de tweede helft en creëert mogelijkheden. Na een actie van Wever schiet Dennis van Rijn net over de kruising. Daarna een uitstekende aanval over meerdere schijven, maar reageert Berghuis formidabel op de inzet van Van Mullem en tikt de bal corner. Uit die corner kopt Van Mullem diagonaal in, maar is het weer de doelman die redt en uitgroeit tot de held van AFC. Even later lijkt hij wel geklopt, maar verdediger Willem Deetman slaat de bal uit de kruising en kan vertrekken met rood. Het lukt Jerry Scholman niet om de uitstekende doelman te passeren. Voor de zesde keer dit seizoen mist een Zwaluwenspeler een penalty. Zwaluwen blijft de aanval zoeken, maar met tien man houdt AFC stand. Sterker nog, bij diverse counters is de ploeg uit Amsterdam dicht bij de overwinning als spits Helstone op snelheid weg is en zijn schot op de lat ziet eindigen. In de laatste minuten blokt de Zwaluwenverdediging tot twee maal toe een inzet van AFC en ziet Goncalves zijn inzet via een verdediger net langs de verkeerde kant van de paal gaan. Het vermakelijke duel eindigt zo in 1-1. Volgende week speelt Zwaluwen weer thuis en wel tegen Argon. Aanvang: 14.30 uur