Welkom bij vvZwaluwen

V.V. Zwaluwen
Zwaluwenlaan 500
3136VH Vlaardingen
010-4749436
info@vvzwaluwen.nl

Postadres:
Postbus 6009
3130DA Vlaardingen

Adres

Zwaluwen en Rijnvogels in evenwicht

Vlaardingen – Zwaluwen heeft de competitie uitstekend geopend. Het hoog aangeslagen FC Rijnvogels werd in de slotfase op een gelijkspel gehouden. Even leek dat er niet op. De krachten vloeiden bij de Vlaardingers weg in de slotfase en Rijnvogels scoorde de 0-1 acht minuten voor tijd. In blessuretijd kwam Zwaluwen terug en zag een mooie aanval worden afgerond door Erwin de Groot. Een verdiend gelijkspel was het resultaat.

(door Ernest Kegel)

Opmerkelijk is het dat de eerste helft weinig tot geen kansen oplevert. Wel een aantal mogelijkheden. Ricardo Merrelaar draait zich goed vrij, maar ziet tot twee keer toe dat zijn afwerking te wensen overlaat. De trefzekere spits speelt een goede wedstrijd, maar krijgt de bal niet tussen de palen. Aan de andere kant heeft Zwaluwen geluk. Een scherpe voorzet vanaf links waait tegen de tweede paal en springt via de binnenkant terug in het veld. In de laatste minuut voor de rust claimt Rijnvogels een penalty als op de rand van de zestien meter als Joey Lauhouh en Leon Krznaric beiden tegen de grond gaan. De prima leidende scheidsrechter Van de Ketterij wuift het gedecideerd weg.

Ook de tweede helft is van hoog niveau. Wel levert het aan beide zijden meer kansen op. Gelijk na de rust een kopbal voorlangs van Mario Nijgh die de bal schampt en net niet voldoende richting kan geven. Enkele minuten later aan de andere kant een kopbal die vol op de paal gaat. Beide ploegen creëren kansen, maar de bal wil er steeds niet in, al scheelt dat soms heel weinig. Een fabuleuze redding van doelman Jeffrey Verkerk voorkomt dat een goed ingekopte bal van Justin van Mullem niet voor de 1-0 zorgt. Dan lijkt Rijnvogels toch aan het langste eind te gaan trekken. Arno Dijkstra omspeelt Marvin van Tienen en scoort de 0-1. Zwaluwen zet alles op alles en na terugleggen van Van Mullem schiet de ingevallen Erwin de Groot de gelijkmaker tegen de touwen (1-1). Na een voorzet van Jesper Gudde haalt Merrelaar noch een keer verwoestend uit, maar zijn volley gaat langs en over de kruising en spat uiteen op de reclameborden. Zo eindigt een uitstekende partij voetbal in een remise. Zwaluwen speelt volgende week in Barendrecht tegen Smitshoek. Aanvang: 14.30 uur.