Zwaluwen 5 verliest ongeslagen status tegen SVV 2

Van onze verslaggever

VLAARDINGEN – In een wedstrijd die spannend bleef tot de laatste minuut, heeft Zwaluwen 5 zijn eerste nederlaag geleden van deze competitie. Een vroege treffer bleek voor SVV genoeg voor de drie punten.

Vooraf werd er binnen het 5e team van Zwaluwen veel gesproken over wedstrijdinstelling en het vaak slappe begin waarmee een duel wordt begonnen. Na twee krappe zeges en een moeizaam gelijkspel was er het besef dat dit gebrek aan felheid nog punten kan gaan kosten in de lange weg richting een eventuele titel. In de openingsfase van de wedstrijd tegen de Schiedamse formatie was dit duidelijk zichtbaar; aan felheid geen gebrek.

Maar waar de Vlaardingers scherp waren vanaf het eerste fluitsignaal, had SVV voetballend het overwicht. De veelal technisch vaardige spelers lieten de bal goed rond gaan. Toen Zwaluwen na 10 minuten balverlies leed met veel man voor de bal, was één steekpass voldoende om de spits oog in oog met gelegenheidskeeper Akkerhuis te zetten. Door de benen werd de verder foutloos spelende sluitpost verschalkt.

In het vervolg van de eerste helft waren er weinig kansen, op één gemiste intikker voor SVV en 2 corners voor Zwaluwen na. Het duel op het middenveld werd gewonnen door het sterk spelende SVV, de afwezige Timmermans werd in deze wedstrijd node gemist.

Na rust nam de zwart-witte formatie langzaam het heft in handen, er werd met meer lef en precisie gepasst. Meer en meer ontstond er gevaar voor het doel van de uitploeg. De in ruime getalen aanwezige supporters zagen een mooie lange aanval bijna afgerond worden met een volley van Medina. Later kwam vd Berg een schoenmaat te kort om een strakke bal vanaf rechts, die het midden hield van een schot en een voorzet, tot doelpunt te promoveren. Waar SVV vrijwel geen gevaar meer stichtte, was Bijloo kort voor tijd nog het dichtst bij een verdiende  gelijkmaker. Een indraaiende vrije trap van Kriekaart kopte hij maar rakelings langs de tweede paal.

Negentig minuten vol strijd en met vooral in de 2e helft goed voetbal leverden uiteindelijk geen punten op voor Zwaluwen 5. Ondanks dit verlies bood het getoonde spel toch genoeg hoop op goede resultaten in de rest van dit seizoen.

GS