Welkom bij vvZwaluwen

V.V. Zwaluwen
Zwaluwenlaan 500
3136VH Vlaardingen
010-4749436
info@vvzwaluwen.nl

Postadres:
Postbus 6009
3130DA Vlaardingen

Adres

Zwaluwen 5 start competitie met moeizame zege

Van onze verslaggever
VLAARDINGEN – Zwaluwen 5 heeft de seizoensouverture gewonnen. In een doelpuntrijk duel waren de Vlaardingers Blijdorp 2 nipt de baas: 3-4.

Zoals ieder jaar begint Zwaluwen 5 ook nu weer verwachtingsvol aan het nieuwe seizoen. In de aanloop naar de competitie werd geƫxperimenteerd met een nieuw speelsysteem, maar bij de seizoensopening op bezoek bij Blijdorp 2 koos captain Duijverman toch weer voor de vertrouwde 4-3-3 opstelling. Desalniettemin begon Zwaluwen 5 vrij matig aan het duel. Verkeerde keuzes, slordige passing en gebrek aan duelkracht zorgden voor een snelle achterstand van de bezoekers. De ruststand werd, nadat Van de Berg van een communicatiefout bij Blijdorp 2 had geprofiteerd met de gelijkmaker, uit een rebound bepaald op 2-1.

Ondanks de matige vertoning was het de voorhoede van Zwaluwen 5 aan te rekenen dat het bij rust 2-1 stond. Kansen waren er genoeg, maar met name Bijloo liet zien nog niet over de scherpte te beschikken die hem vorig jaar de topscorerstitel opleverde. Toch was het de lange aanvaller die voor de gelijkmaker zorgde; pal na rust knikte hij een afgeslagen corner van Kriekaard binnen. Na deze gelijkmaker volgde het sterkste gedeelte van de uitploeg.

Auke Wieringa bezorgde de zwart-witten voor het eerst deze middag de voorsprong; koelbloedig rondde hij af na een goede pass van Van den Berg. Even leken de buren van de dierentuin overlopen te worden, maar na de 2-4 (penalty Timmermans na een overtreding op Medina) stokte de aanvalsdrift. Blijdorp 2 verkleinde de marge uit een aardige volley, zocht nog wel naar de gelijkmaker, maar miste de kracht en de conditie om hier echt aanspraak op te maken. Zo leverde de eerste wedstrijd naast stof tot napraten ook drie punten op voor Duijverman cum sui.