Welkom bij vvZwaluwen

V.V. Zwaluwen
Zwaluwenlaan 500
3136VH Vlaardingen
010-4749436
info@vvzwaluwen.nl

Postadres:
Postbus 6009
3130DA Vlaardingen

Adres

Zwaluwen 5 op stoom tegen Schipluiden 3

Van onze verslaggever
VLAARDINGEN – Zwaluwen 5 is de tweede competitiehelft goed begonnen. In eigen huis had het zaterdag geen kind aan Schipluiden 3: 6-1.

Met een dubbel trauma startte Zwaluwen 5 zaterdag tegen de opponent uit het Westland, Schipluiden 3. In seizoen ‘15/’16 misten de zwart-witten tegen deze club namelijk op pijnlijke wijze promotie, en brak spits Van de Berg bovendien zijn linkerbeen op twee plaatsen na een harde confrontatie met de keeper. Gebrand op revanche startte de thuisploeg dan ook scherp aan het duel zodat het de Westlanders direct duidelijk werd dat het vandaag lastig zou worden hier iets te halen. Na enkele aardige mogelijkheden opende Medina met een fraaie lob de score. De dribbelaar liet zo direct zien nog steeds over dezelfde goede vorm te beschikken als voor de winterstop.

Na de openingstreffer kwam het duel meer in evenwicht. De bezoekers kwamen iets beter in hun spel en gingen brutaal op zoek naar de aansluitingstreffer. Lang mochten zij hier echter niet op hopen, want bij de tweede grote kans voor Van de Berg was het in de 30ste raak: 2-0. Het was pas de tweede competitietreffer voor de behendige spits, maar zijn spel vandaag beloofde veel goeds voor de rest van het seizoen. Vlak voor rust zorgde Gieles er met een knap afstandsschot – en zijn eerste treffer in het Zwaluwen-shirt – voor dat de thuisploeg op rozen aan de thee kon.

De tweede helft startte met een spectaculaire aftrap van Zwaluwen 5. Een goal leverde dit echter niet op. Niet veel later viel de vierde treffer alsnog: Kriekaard drukte geweldig af na goed terugleggen van Poot. Zo werd Kriekaard, na Gieles, de tweede speler die vandaag zijn eerste seizoenstreffer mocht aantekenen. Later kwam daar zelfs nog een derde bij: Poot bepaalde de eindstand – na een goede rush van Medina – op 6-1. Tussendoor had Bijloo zijn graantje meegepikt, en had Schipluiden uit een corner nog de eer gered. Zo kenden Duijverman en de zijnen een prima start van de tweede competitiehelft met drie punten en bij vlagen erg goed spel.