Zwaluwen 5 behoudt koppositie in topper

Van onze verslaggever

VLAARDINGEN – Zwaluwen 5 behoudt de koppositie na een 1-1 gelijkspel tegen achtervolger Capelle 7.

Afgelopen week stond de eerste grote clash van de competitie op het programma. De nummers 1 en 2 speelden in een rechtstreeks duel om de koppositie. Met een sterke selectie reisden de vogels af naar de oostkant van Rotterdam. Zwaluwen begon sterk aan de openingsfase en na 5 minuten schoot A. Wieringa de bal op de paal. De toon was gezet en Capelle moest een tandje bij zetten om onder de druk uit te komen. Pas na een kwartier werd het eerste gevaar door de thuisploeg gesticht, maar keeper M. Harent kon de bal makkelijk verwerken.

De wedstrijd ging vervolgens op en neer. Capelle had het balbezit, Zwaluwen de kansen. Na 40 minuten werd Medina van achteren neergehaald door de rechtsback van Capelle en dit leverde hem een gele kaart op. Dit betekent 10 minuten op het strafbankje plaatsnemen en dus 10 tegen 11. Zwaluwen zette druk maar tot grote kansen leidde dit niet.

Nadat het in de 2e helft weer 11 tegen 11 was, werd Capelle steeds sterker. Een corner werd ongelukkig verdedigd, waardoor Capelle na 55 minuten de 1 op het scorebord aan kon laten tekenen. Het gevolg was een offensief van Zwaluwen dat al gelijk na de 1-0 van start ging. Helaas kwam dit het voetbal niet ten goede en lange ballen leidde amper tot kansen. Toch was het N. Harent die in de 70e minuut uit het niets de 1-1 op het scorebord zette. Een goede pass van Struik werd keurig afgerond in de lange hoek. De stand was weer in balans en ook de wedstrijd ging op slot. Hoewel keeper M.Harent de bal af en toe als een hete bitterbal probeerde vast te houden, bleven goals uit. Er werd door beide ploegen sterk verdedigd, waardoor de aanvallers moeite hadden om ruimte voor de goal te creëren. Aanvaller Bijloo schoot een goede mogelijkheid nog over, maar 100% kansen bleven uit.

Beide ploegen konden zich wel vinden in het gelijkspel, al schoten ze er beide weinig mee op. Aan Zwaluwen 5 om de titelaspiraties hoog te houden door aankomende zaterdag te winnen van ‘laagvlieger’ MVV 5. Om 11:15 wordt er afgetrapt aan de Zwaluwenlaan.