Welkom bij vvZwaluwen

V.V. Zwaluwen
Zwaluwenlaan 500
3136VH Vlaardingen
010-4749436
info@vvzwaluwen.nl

Postadres:
Postbus 6009
3130DA Vlaardingen

Adres

Zwaluwen 4 kampioenskandidaat tegen wil en dank

Door: Anoniem

De trainingsopkomst bij zwaluwen 4 is al het hele seizoen om te janken en ook op de zaterdag is het kommer en kwel. Co-Captain F.Akkerhuis kon voor zaterdag met moeite een handje vol spelers bij elkaar schrapen. Maar na de benauwde 2-0 overwinning liegt de ranglijst er niet om. Op halve kracht staat het team nog steeds gedeeld eerste en lonkt ‘n kampioenschap.

Dani Leidelmeijer wreef nog eens goed in z’n ogen toen hij het terrein van VVOR opliep. Wat was er overgebleven van zijn frisse verjongde equipe waar hij zich ooit voor aanmeldde? Coppers en Leidelmeijer haalde met z’n tweeën de gemiddelde leeftijd nog iets omlaag maar verder verzamelden zich louter dikke 30-gers om hem heen.

Trainer Akkerhuis: “de ziekenboeg zit natuurlijk flink vol met kanonnen zoals Geldof, L Akkerhuis, Kampinga en Hoogendoorn. Maar verder wordt er ook wel heel makkelijk afgezegd.”

De gebrekkige mentaliteit was in de eerste helft aan het spel van de zwaluwen af te zien. De meeste spelers hoopten op een bevlieging van de sterren zoals Leidelmeijer en Coppers maar die konden dat niet waarmaken. Na een matige eerste helft gingen de teams met 0-0 aan de thee.

Met speler-coach Verbraaken aan de rechterkant en Keeper Meerman in de spits ging het de tweede helft ineens draaien. Vooral de eerstgenoemde liet zien z’n kicksen best weer van de wilgen te mogen halen, was continue dreigend en bij elke aanval betrokken. Met Fiers nu in de spits naast Meerman en Keulen op 10 als andere blikvangers.

Niet verrassend was het Verbraaken die de 1-0 inleidde. Een afgeketste corner werd behendig opgevangen door de Pirlo van zwaluwen. Bij de tweede paal zag Verbraaken Coppers vrij staan. Met n schitterende krul werd de bal pan-klaar neergelegd bij de tweede paal waar plotseling ook Meerman opdook en nét voor Coppers z’n (flinke) neus de 1-0 binnenknikte.

Omdat routiniers Mentink en C Meerman de deur achterin op slot gooide kwam de voorsprong niet meer in gevaar, helemaal nadat Coppers voor de 2-0 had gezorgd. De back, al weken in bloedvorm ramde, wederom een afgeslagen corner hard en zuiver tegen het net. A Meerman: “knappe goal van Coppers: zo technisch! Kijk die goal van mij; die maken we allemaal maar dit is echte klasse.”

Met nog zeven wedstrijden op het programma ziet de toekomst van de selectie er ineens rooskleurig uit. Helemaal als je weet dat exotische jongens als Tunga en de gebroeders Nuboer beter functioneren met een zonnetje dan in de vrieskou. Tel daarbij op de rentree van een aantal geblesseerden en dan is dit team ineens kampioenskandidaat Nr.1, althans met genoeg man.

Aanstaande zaterdag wacht directe concurrent DVO. Als trainer Akkerhuis het dan weer moet doen met een uitgemergelde selectie loopt het wellicht minder goed af voor Zwaluwen 4, kampioenskandidaat tegen wil en dank.