Welkom bij vvZwaluwen

V.V. Zwaluwen
Zwaluwenlaan 500
3136VH Vlaardingen
010-4749436
info@vvzwaluwen.nl

Postadres:
Postbus 6009
3130DA Vlaardingen

Adres

Zevenklapper voor Zwaluwen

De eerste helft leverde een leuk duel op tussen twee ploegen die de aanval probeerden te zoeken. Zowel Swift als Zwaluwen lieten een goede indruk achter en maakten er een leuke partij voetbal van. Wat er dan in de rust gebeurt zal een raadsel blijven, maar Zwaluwen speelde Swift in de tweede helft volkomen van de mat. Na een ruststand van 2-2 werd het aan de Zwaluwenlaan maar liefst 7-2 voor de Vogels, die een fantastische tweede helft op de mat legden.

 (door Ernest Kegel)

Het is na het eerste fluitsignaal Swift dat het eerst gevaarlijk wordt. Doelman Marvin van Tienen weet een hard schot nog te keren, maar even later wordt hij gepasseerd. Aanvoerder Mike Ruiter van Swift steekt het veld over en geeft een uitstekende steekpass op Syrano Morrison. Deze stift de bal over de duikende Van Tienen heen en de 0-1 staat op het scorebord. Gelijk daarna zet Tim Gudde Sten Wever voor de doelman, maar die schiet recht op de doelman, die de bal over tikt. Dan een pass van Ully Rosa op Jerry Scholman die uitstekend gebruik maakt van een weifelende verdediging en de 1-1 binnenschiet. Even later een bal van Dennis van Rijn op Scholman en die aarzelt weer niet en schiet de 2-1 op het bord. Het blijft een aantrekkelijk duel met kansen aan beide zijden. Na een goed half uur laat Van Tienen de bal los na een schot en een intikker is het gevolg (2-2). Vlak voor de rust een kans voor Jordy de Groot van Swift die na een rush vanaf eigen helft alleen voor Van Tienen verschijnt. De doelman redt de situatie door de bal tot corner te verwerken.

Dan volgt er een tweede helft die door niemand was voorzien. Zwaluwen dendert over Swift heen. Eerst schiet Wever de bal nog rakelings over, maar daarna een vrije trap van Vincent van Dorp, die via de vingertoppen van de doelman ,de bal stijf in de kruising laat verdwijnen (3-2). Even later kopt Leon Krznaric na een corner de bal terug op Van Rijn. Zijn uithaal (foto) wordt door de doelman gestopt. Zwaluwen gaat door en Swift komt er niet meer aan te pas. De 4-2 is een intikker voor Erwin de Groot, na weifelen van de verdediging. In de 71e minuut kopt Justin van Mullem de bal door op Scholman en na een rush en een bal breed schiet Jermay de Nijs de 5-2 binnen. Dan binnen twee minuten twee vrije trappen van Van Dorp. De eerste wordt binnengekopt door Krznaric (6-2) en de tweede door Van Rijn (7-2). De laatste vrije trap belandt op het hoofd van Van Mullem, maar de balgaat net over het doel heen. Zwaluwen speelt een fantastische tweede helft en voegt verdiend drie punten toe aan het totaal. Volgende week wacht er weer een thuiswedstrijd en wel tegen AFC. Anvang: 14.30 uur.