Wij mogen weer!

Eindelijk kan iedereen weer trainen en onderlinge wedstrijden spelen, zowel op het veld als in de zaal, zonder avondklok.Het kabinet ziet nu echt in dat sport van essentieel belang is voor een gezonde samenleving. En helemaal in de strijd tegen corona waarbij sporten en bewegen aantoonbaar preventief werkt tegen een ernstig ziekteverloop bij besmetting én actief bijdraagt aan het voorkomen van mentale problematiek. Uiteraard is het ook onze wens om weer met de competitie te starten, maar de eerste stap is gezet en wij kunnen ons voorbereiden op de competitie.Wat zijn de nieuwe regels?
  • Sinds dit weekend mag er weer getraind worden en kunnen er “onderlinge” wedstrijden gespeeld worden, zonder beperkingen in groepsgrootte of tijdstip;
  • De kantine op v.v. Zwaluwen  blijft vooralsnog gesloten;
  • Kleedkamers zijn geopend voor gebruik. Wel adviseren we om de tijd binnen de kleedkamers tot het minimum te beperken om besmettingen te voorkomen. Leden van 18 jaar en ouder dienen een coronatoegangsbewijs (CTB) te tonen en er is een mondkapjesplicht voor iedereen vanaf 13 jaar;
  • Het complex is niet toegankelijk voor publiek, kortom bij binnen- en buitensport is geen publiek aanwezig.
Vervolg competitieDinsdag 25 januari is er weer een nieuwe persconferentie met hopelijk verdergaande versoepelingen. Voor het vervolg van de competitie zet de KNVB nu in op het weekend van 29 en 30 januari. Dit betekent dat alle competitie- en bekerwedstrijden tot en met 28 januari vervallen.VerantwoordelijkheidAls laatste willen we benadrukken dat het Omikron virus, de heersende variant op dit moment, zeer besmettelijk is. Dit is ook te zien aan de vele besmettingen die dagelijks erbij komen. Houd je hierdoor goed aan de basisregels, ook als je gevaccineerd bent.
  • Bij klachten blijf je thuis en doe je direct een test
  • Houd 1,5 meter afstand
  • Was vaak je handen
  • Hoest en nies in je elleboog