vv Zwaluwen – sc Feijenoord; Kunnen we na vorige week nog een keer pieken?

Zaterdag a.s. staat de 14e wedstrijddag in de Hoofdklasse A op het programma. Dit betekent voor Zwaluwen de laatste competitiewedstrijd van 2019. Voor ons een thuiswedstrijd tegen de sportclub Feyenoord uit Rotterdam, oftewel een echte regio derby. Vorig seizoen speelde beide ploegen ook tegen elkaar waarbij er tweemaal een gelijkspel uit de bus kwam. Thuis op een half bevroren veld werd het 1-1, uit onder zomerse omstandigheden 3-3. Dit seizoen kende Feyenoord een zeer moeizame start, maar de ploeg is inmiddels op stoom en blijft winnen. Met nog een inhaalwedstrijd tegen het zieltogende Achilles ’29 voor de boeg is het één van de kampioenskandidaten, wat in lijn is met de grote ambitie om aan te sluiten bij de top van het amateurvoetbal. Het huidige verschil op de ranglijst is twee punten in het voordeel van de mannen van Zuid.

Belangen genoeg om er met de feestdagen in het verschiet een spannende pot voetbal van te maken.

Feijenoord won de laatste 6 wedstrijden op rij, waarbij de 1-8 uitoverwinning bij Smitshoek de meest spraakmakende was. Een dergelijke score zegt genoeg over de grote kwaliteit van deze selectie. In de beginfase van de competitie werd verloren van Jodan Boys, AZSV en vv Duno, maar zo te zien is de ploeg inmiddels meer dan ingespeeld en een reus om tegen te spelen. De zwakke start met slechts 1 punt uit 4 duels is al lang weer vergeten. De ploeg zit in een winnende flow en kent met goed voetbal uitstekende resultaten. De koppositie in de Hoofdklasse A ligt in het verschiet.

Na een mooie reeks in november haalde Zwaluwen twee weken terug op het kunstgras in Veen bij Achilles een dikke zeperd. Met 4-0 gingen we kansloos terug de bus in. Vorige week echter verbaasde de ploeg van hoofdtrainer Ralph Kalkman weer vriend en vijand en werd in een mannelijk duel op een zwaar veld een prachtige 2-1 overwinning op DHSC geboekt. De ploeg van Wesley Sneijder die bij winst in Vlaardingen de huidige koploper zou zijn geweest was vorige week voetballend beter, maar de tomeloze inzet van 11 zwart witten kreeg het publiek uiteindelijk op de banken. Met 21 punten uit 13 wedstrijden presteert de nieuwe selectie van Zwaluwen boven verwachting en dat is een groot compliment voor de technische staf en spelersgroep. We zijn dit seizoen immers opnieuw begonnen vanwege een veel lager budget en dientengevolge vooraf bestempeld als degradatiekandidaat. Het is een uitdaging om te kijken of we net als vorige week in staat zijn om boven onszelf uit te stijgen en mogelijk de Feyenoord trein tijdelijk tot stilstand te brengen.

Wij rekenen op een sportieve en open wedstrijd en wensen u veel plezier.