Welkom bij vvZwaluwen

V.V. Zwaluwen
Zwaluwenlaan 500
3136VH Vlaardingen
010-4749436
info@vvzwaluwen.nl

Postadres:
Postbus 6009
3130DA Vlaardingen

Adres

Verdiende overwinning Zwaluwen

Een gehavend Zwaluwen kwam tegen Smitshoek niet in de problemen. Ook dit keer bleek dat de selectie van Zwaluwen breed is. De Vogels vergaten in de eerste helft de 1-0 voorsprong uit te breiden, maar Smitshoek creëerde werkelijk geen enkele echte kans. Zodoende was de kleinst mogelijke overwinning voldoende voor drie verdiende punten.

(door Ernest Kegel)

Het eerste kwartier komt de meeste opwinding door een gemakkelijk gegeven gele kaart aan Robin Hofman, terwijl twee zwaardere overtredingen van Smitshoek niet met geel worden bestraft. Zwaluwen wordt daarna sterker en creëert kansen. Een goede combinatie tussen Leon Krznaric en Joseph Goncalves levert een corner op. Zwaluwen claimt na het nemen daarvan een handsbal, maar scheidsrechter Germs wil daarvan niets weten. Zwaluwen geeft druk naar voren en na een klein half uur weer twee corners, waarvan de eerste via een verdediger en de grond net over gaat en na de tweede het schot van Krznaric via een verdediger naast zeilt. Even later weer een corner en nu is het Justin van Mullem die bij de eerste paal de bal het doel in werkt (1-0). Even later wordt de marge bijna verdubbelt, maar doelman Mike van de Wijngaart blokt het schot van Ricardo Merrelaar, waarna Van Mullem de bal over het doel heen schiet. Zwaluwen creëert nog enkele kansen, maar de bal wil er steeds net niet in.

Vlak na de rust stopt de Smitshoek goalie een schot van Jerry Scholman en even later tikt hij een bal uit de kruising na een prachtig genomen vrije trap van Jermay de Nijs. Dan een prachtige solo van Scholman langs de achterlijn. Zijn teruggelegde bal op De Nijs wordt half gemist. Dan eindelijk een mogelijkheid voor Smitshoek tijdens een uitval, maar die eindigt in een schot redelijk ver naast de goal. Er volgen nog een paar schotkansen voor Zwaluwen, maar steeds eindigen deze pogingen in de handen of op de vuisten van de goed spelende Van de Wijngaart. Zwaluwen verzuimt de marge op te voeren, maar de drie punten blijven verdiend in Vlaardingen.