Verdiende overwinning Zwaluwen JO9-3

Vlaardingen, 2 december 2017 – In een mistig decor speelden Zwaluwen JO9-3 en SVS JO9-3 hun wedstrijd. Misschien was het voor onze jongens wel hun beste wedstrijd van het seizoen tot nu toe.

Het was tot vlak voor de aftrap spannend maar gelukkig lukte het om met zes spelers in het veld te verschijnen (ook hadden we geluk dat de wedstrijd voor ons uitliep). Al snel na de aftrap ontstond er gevaar voor het doel van SVS, al hadden we daar zelf weinig mee te maken. Een verdediger van SVS nam zijn eigen doel onder vuur en raakte de paal. Abdimajid, Ryan, Wesley, Jayden en Hosi bouwden een aardig overwicht op maar de keeper van SVS had overal een antwoord op. Na een aantal hoekschoppen voor te hebben gegeven waaruit geen gevaar kwam dribbelde Wesley nu het veld in, schoot op doel en liet de keeper nu wel kansloos; 1-0 voor Zwaluwen. Onze jongens speelden goed als team waardoor SVS weinig aan aanvallen toekwam. De keeper van SVS wist veel ballen tegen te houden van Jayden, Wesley en Ryan maar was kansloos op een inzet van Wesley wat via een verdediger van richting veranderde waardoor hij er niet meer bij kon. Kort hierna doet SVS wat terug. Als we op het middenveld even wat minder op staan te letten gaan de spelers van SVS er met de bal vandoor en wordt Mazin met een lage schuiver kansloos gelaten. De stand komt op 2-1. Hierna gaat Zwaluwen verder met hun goede spel. Er wordt vaak overgespeeld en kansen gecreëerd maar steeds vinden onze spelers de keeper van SVS op hun pad. Ook een hard schot van Wesley in de korte hoek wordt knap gestopt. Onze tegenstander had al een paar keer hands gemaakt maar dit gebeurde op middenveld waardoor het spel door kon gaan. Als een speler van SVS de bal vlakbij het doel vastpakt wordt er een strafschop aan Zwaluwen gegeven. Een leuk klusje voor Wesley. De bal wordt niet optimaal geraakt maar het schot is wel goed genoeg om tot doelpunt te worden gepromoveerd. We gaan een korte pauze in met een 3-1 voorsprong. In de pauze komt Tygo er bij waardoor we een extra speler hebben. Ook na de korte pauze behoudt Zwaluwen het overwicht al moet Mazin zo af en toe een redding maken. Dit doet hij prima. Aan de andere kant van het veld dribbelt Ryan met de bal het veld in, waagt een schot en ziet de bal in verre hoek verdwijnen. Zo wordt het 4-1. Met Tygo, Wesley en Ryan hebben we drie snelle spelers die een speler uit kunnen spelen wat dan ook regelmatig gebeurd. Met de goede passes van Jayden en de betrouwbare verdediging met Hosi en Abdimajid is er geen vuiltje aan de lucht. Alleen de keeper van de SVS staat meer doelpunten in de weg. Ook heeft Abdimajid pech als eerst een schot van hem wordt gered door de keeper en de herkansing vervolgens uiteenspat op de paal. Beide teams zoeken de warme kleedkamer op voor wat rust en limonade.

Na de rust komt SVS feller uit de startblokken en dwingt Jayden, die weer is gaan keepen, tot een aantal (goede) reddingen. Zwaluwen laat ook in de tweede helft heel leuk voetbal zien. Zo is er een aanval wat loopt via Hosi die naar Ryan passt waarna Wesley de bal krijgt of een aanval via Abdjmajid, Tygo en Mazin en een uittrap van Jayden die bij Ryan komt waarna hij met een individuele actie bij het doel komt. Hoe verschillend de aanvallen ook zijn de uitkomst is hetzelfde; de keeper van SVS weet ze tegen te houden. Niet alleen laten we ons aanvallend zien maar ook bij het veroveren van de bal op het middenveld spelen Wesley, Tygo en Ryan een belangrijke rol en mocht SVS voorbij het middenveld komen dan staan Hosi en Abdimajid op hun te wachten. Niet alles wordt de keeper van SVS tegengehouden aangezien Wesley nog tweemaal weet te scoren waardoor we de korte pauze in gaan met een 6-1 voorsprong. De wedstrijd is al lang gespeeld maar Zwaluwen blijft hongerig naar meer doelpunten. Toch blijft de keeper van SVS een lastig obstakel. Er komt ook meer ruimte op het veld en daar profiteren Ryan, Wesley en Tygo regelmatig met hun snelheid en acties van. Jayden weet zich, wederom, met enkele goede reddingen te onderscheiden en houdt SVS van een tweede doelpunt af. Lang weten we de keeper van SVS niet te passeren maar na een aantal hoekschoppen kort na elkaar is het dan toch weer raak. Na een hoekschop komt de bal bij Wesley terecht. Een hard schot is wat volgt maar deze beland op de binnenkant van de paal. De keeper is uit positie als de goed opgestelde Mazin de bal controleert en in het lege doel schiet. 7-1 ! Vlak voor tijd mogen we ook de 8-1 verwelkomen. Een uittrap van de SVS keeper mislukt. Wesley onderschept de bal, speelt een tegenstander uit, houdt vervolgens het overzicht en passt naar de vrijstaande Mazin. Mazin twijfelt niet, haalt de trekker over en scoort. Na afloop zijn de penalty’s het sluitstuk van een goede wedstrijd van onze jongens.

Vandaag speelden al onze jongens een goede wedstrijd. Vooral de manier waarop was mooi om te zien. Er werd goed samengewerkt, er waren veel en goede passes te zien en er werd door meerdere spelers gecoacht in het veld. Misschien was dit wel onze beste wedstrijd van het seizoen tot nu toe.

Drukte voor het doel van SVS