Veerkrachtig JO9-3 pakt drie punten

Hellevoetsluis, 23 september 2017 – Nieuwenhoorn JO9-5 en Zwaluwen JO9-3 stonden om 10:00 klaar voor de aftrap en voor de verandering werkte het weer ook mee. Het zou een mooie wedstrijd gaan worden, zeker voor onze jongens.

Het lijkt er op dat we er iedere week een speler bij krijgen. Zo waren we deze week met maar liefst negen spelers naar Hellevoetsluis afgereisd ! Hoewel het verschil tussen beide teams niet echt groot was in het begin van de wedstrijd, namen onze jongens wel het initiatief. Tot echt uitgespeelde kansen kwamen we niet maar schoten van Wesley, Ryan, Tygo, Jayden en Jan leverde wel een aantal hoekschoppen op. De eerste waarschuwing van Nieuwenhoorn kwam uit een vrije trap. De bal schoot gevaarlijk door maar werd goed gestopt door Hosi die zijn eerste wedstrijd speelde na een enkelblessure. Kort daarna kreeg onze tegenstander een grote kans maar opnieuw bleek Hosi niet te passeren. Als ouders leven we erg mee met onze jongens en we proberen ze te voorzien van goed bedoelde aanwijzingen maar met Richard hebben we een prima coach die dat heel goed zelf kan. De “assistent trainers” werden dan ook verzocht om achter de hekken plaats te nemen. Natuurlijk gaven we hier gehoor aan. Ondertussen bleef Zwaluwen de aanval zoeken maar de bal wilde er niet in. Wat Joe, Jan, Tygo, Wesley, Mazin, Saifan, Ryan en Jayden ook probeerden; ze kwamen niet verder dan een aantal hoekschoppen waaruit verder geen gevaar kwam. Waar de organisatie de eerste drie wedstrijden goed stond ging het in een korte fase wat minder. Nieuwenhoorn kwam iets beter in de wedstrijd door dat we erg veel ruimte weggaven. De 1-0 viel nadat er niet goed werd verdedigd door ons en Hosi net niet bij de bal kon komen. Aan de andere kant was Wesley erg dichtbij een doelpunt maar kon hij de bal, na een voorzet van Tygo, niet tussen de palen krijgen. Het werd aan onze kant slordiger en we liepen minder mee terug bij balverlies. Hosi kon heel weinig aan de 2-0 doen toen er een speler van Nieuwenhoorn ongehinderd op ons doel kon schieten. Er was geen verdediger in de buurt. Ondanks de achterstand bleven de jongens er in geloven. Een voorzet van Mazin kwam terecht bij Jayden en Tygo had nog een solo in huis maar ook deze pogingen troffen geen doel. Beiden teams bleven tijdens de rust vanwege het mooie weer op het veld.

Tijdens de pauze kon Richard de jongens nog voorzien van de nodige aanwijzingen terwijl de limonade werd opgedronken. Zwaluwen kwam goed uit de startblokken maar miste nog dat beetje geluk. Zo kwam Ryan op aan de linkerkant van het veld, passeerde een aantal tegenstanders maar zag vervolgens dat zijn schot via het been van een verdediger net voorlangs het doel ging. Nieuwenhoorn werd steeds verder achteruit gedwongen. De verdediging kraakte maar hield nog stand. Dan een vrije trap voor ons. Tygo staat achter de bal en schiet tegen een verdediger aan. Opnieuw komt de bal voor zijn voeten en nu is het wel raak. Met een lage schuiver zorgt hij voor de 2-1. De spanning is weer terug ! Gesteund door het doelpunt wordt Zwaluwen sterker en worden niet alleen de spelers van Nieuwenhoorn zenuwachtiger maar ook hun coach. Hosi is als keeper betrouwbaar en zorgt voor rust in het team. Ook weet hij zijn teamgenoten met verre uittrappen en ingooien vaak te bereiken. De organisatie staat weer als een huis en het is wachten op de (verdiende) gelijkmaker en deze komt ook. Ryan weet met een pass Jayden te bereiken en hij knalt de bal langs de keeper en zorgt zo voor de 2-2. Voor Nieuwenhoorn is er geen doorkomen meer aan. Ryan, Tygo, Saifan, Jan, Jayden, Joe, Wesley en Mazin jagen goed op de bal en zetten de tegenstander steeds meer vast op hun eigen helft. Ook de keeper van Nieuwenhoorn krijgt de bal steeds minder makkelijk bij een ploeggenoot. Wesley (2-3) en Tygo (2-4) maken hier goed gebruik van en zorgen dat Zwaluwen voor komt te staan. Nieuwenhoorn krijgt nog een hele grote kans als een speler vrij op ons doel af kan lopen. Gelukkig wordt de bal over het doel geschoten. Het laatste beetje geloof bij Nieuwenhoorn is weg als Jayden met een poeier voor de 2-5 zorgt. Ondanks een aantal hoekschoppen en wat kleine mogelijkheden wordt de voorsprong niet verder uitgebreid. Vlak voor tijd wordt het nog 3-5 maar dit maakt de blijdschap er niet minder om. Zeker nog een vermelding waard is dat Saifan bij de afsluitende strafschoppen zijn eerste doelpunt maakt, top gedaan !

Een veerkrachtig Zwaluwen JO-9 weet een 2-0 achterstand in de tweede helft om te buigen naar een 3-5 overwinning. Klasse ! Het hebben van een vaste keeper, vandaag Hosi, gaf het team ook een hoop rust. Op naar volgende week !

Er viel genoeg te juichen voor Zwaluwen JO9-3